Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Motivația și apărarea în zonă, cheia succesului Timișoarei în fața clujenilor de la U BT

Marius Petri

Marius Petri
22.11.2014

BC Timișoara a înregistrat a patra victorie din acest sezon după meciul inaugural al rundei a VIII-a din Liga Națională de Baschet Masculin, câștigat cu 89-85 împotriva celor de la U Banca Transilvania. Conduși o mare parte din meci, bănățenii au reușit să revină la două puncte în spatele adversarului în sfârșitul sfertului 3, odată cu decizia de a se apăra în zonă. Susținuți și de atmosfera creată în sala "Contantin Jude", timișorenii au continuat evoluția bună și în ultimul sfert, punând presiune și forțându-i pe clujeni să greșească și să înregistreze a opta înfrângere la rând în toate competițiile. 

Revenirea grupării antrenate de Dragan Petricevic este cu atât mai interesantă cu cât formația de pe Bega a fost privată de aportul pivotului titular, Vladimir Tica, care a fost utilizat doar pentru 2 minute, dar și de inspirația și aruncările lui Zlatko Jovanovic, care, în ciuda faptului că a jucat 20 de minute, a avut o evoluție ștearsă în comparație cu prestațiile din celelalte partide ale acestei stagiuni. Cei doi acuză accidentări și este foarte probabil să nu se antreneze în zilele următoare, pauza competițională de o săptămână a Timișoarei fiind foarte prielnică în vederea recuperării celor doi.

Înafara celor doi baschetbaliști antemenționați, Timișoara a avut 3 sportivi pe foaia de joc care nu au intrat deloc pe parchet în duelul cu formația ardeleană (Raul Covaciu, Bogdan Stăncuț și Octavian Boian) și unul care a jucat doar 3 minute, în care a înregistrat o singură recuperare (George Toth). Astfel, având în vedere faptul că Jovanovic afost foarte puțin utilizat după pauză, răsturnarea de situație reușită de alb-violeți s-a realizat practic în 7 oameni, concluzie care demonstrează capacitatea impresionantă de automotivare a grupării bănățene.

Principalii artizani ai victoriei “leilor din Banat” au fost Milos Pesic și Bogdan Popescu, cei doi baschetbaliști care au revenit pe Bega odată cu începerea acestei ediții de campionat. Extrema de origine sârbă a fost cel mai bun marcator al partidei, reușind 24 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Principalul atu al lui Pesic, aruncările de la distanță, s-au dovedit foarte importante în economia jocului contra clujenilor, acesta reușind 4 din cele 5 “trițe” încercate. Cu procentaje de 38% (3/8) la aruncările din interiorul semicercului și 75% (6/8) la cele de la linia de fault, Pesic a încheiat partida cu un indice de eficiență de 21 de unități, al doilea din echipa sa.

Bogdan Popescu, pe de altă parte, a fost, alături de Sean Barnette de la Cluj, cel mai eficient baschetbalist de pe teren, cu 22 de unități la acest capitol. Campionul european la baschet 3x3 a încheiat partida cu 6/8 la aruncările din apropierea panoului și 8/12 la “libere” pentru un total de 21 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări și un capac.

*foto: facebook.com/baschetclubtimisoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!