Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Motivația, recuperările și banca de rezerve - Aspectele ce au decis "Derby-ul Ardealului"

Paul Olar

Paul Olar
10.02.2014

Seară perfectă duminică, la Cluj-Napoca. După victoria fetelor de la handbal, suporterii "alb-negrii" au savurat din plin revanșa luată în fața rivalilor de la CSU Sibiu. "U"-BT Mobitelco s-a impus categoric, scor 92-68, iar la baza succesului clujenilor au stat numeroși factori. 

În primul rând, gruparea de pe malul Somșului a părut extrem de motivată încă din primul minut, baschetbaliștii fiind dispuși să se sacrifice pentru orice minge. Acest lucru s-a văzut la recuperări, unde "alb-negrii" au profitat de seara modestă a lui Chris Lee, ca să câștige categoric duelul, 42-28. Trebuie menționat faptul că duminică seara s-au întâlnit pe parchet primele două echipe din clasamentul recuperărilor, elevii lui Miodrag Perisic prinzând ieri cu 14 baloane mai puțin decât în media obișnuită.

Totodată, "vulturii" au abordat o apărare în zonă, neașteptându-se la o prestație atât de bună din partea adversarilor. Silvășan & Co au surprins și au înscris 9 din cele 21 de aruncări de la mare distanță. Acesta nu a fost însă punctul forte al clujenilor, care au avut un procentaj de 68% la aruncările din interiorul semicercului. Aici și-au făcut simțită prezența Boris Lalovic, Ivan Kuburovic și Josh Sparks, grație preciziei lor.

Aportul venit de pe bancă a înclinat de asemenea balanța în favoarea amfitrionilor. Dacă rezervele de pe malul Someșului au combinat pentru 40 de puncte, cele ale Sibiului au reușit cu 25 mai puțin. Dorin Pintea a avut contribuții din partea fiecărui jucător, tehnicianul permițându-și să folosească diferite formule de joc. Spre exemplu, în sfertul al treilea, antrenorul gazdelor a introdus un "cinci scund", cu Mihai Silvășan și Josh Sparks în spațiul de trei secunde. Vizitatorii nu au profitat de avantajul înălțimii și au comis numeroase turnover-uri, de pe urma cărora "U" a marcat eficient pe contraatac.

Ar mai exista multe aspecte de adăugat, printre care schimbările gândite excelent de către Pintea, prestația individuală a baschetbaliștilor gazdă, programul dificil al Sibiului, sau spectacolul oferit de galerii. "U" câștigă așadar meritat și rămâne neînvinsă pe teren propriu, pe când CSU suferă primul eșec al anului. 

*Foto: Cristi Cosma

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Horatiu :

    haide U
    diferenta dintre mingile culese e 14 si ecartul final e de 24

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Paulolar :

    @Horatiu
    Multumesc pentru atentionare!

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    e bine....
    Pai 14 X 2 fac 28. Diferenta a fost de 24. E foarte aproape de realitate ceea ce s-a scris.

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca carlos_cj :

    Sparks
    Toata lumea ii lauda pe Ciuia, Kuburovic sau Hargrove. Sincer, eu cel mai incantat sunt de Sparks. Cam el e responsabilul cu spectacolul. Sa faci double - double in fata lui Lee, mi se pare totusi ditai performanta. Nu trebuie negate performantele celorlalti. Daca la inceputul partidei Chescovic parea ca va rupe tot, Kuburovic l-a luat om la om si prea putin a mai miscat. Iar Hargrove a jucat ca pe vremuri, la Ploiesti.
    Insa eu regret, totusi, ca in primul rand suporterii nu-l vad pe Sparks. Pentru ca totalbaschet l-a evidentiat in cateva randuri.

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CSM CSU Oradea mira:

      Sparks
      eu l-am vazut live de la primul lui meci pentru "U" si mi-a placut din prima! la fel si cu 5-ul Kuburovic sau cum il cheama; dar Sparks sparks all the way!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      Sparks
      Intradevar, suporterii nu il prea vad desi este factor determinant in echipa, nu joaca mult dar are linie statistica buna de fiecare data! Ieri de exemplu cu doar 12 puncte a ajuns la 23 indice de eficienta! Imi place cum urmareste mingea, cum sare la recuperare, la blocaj sau capace! Este un jucator spectaculos prin esenta lui, ii este la indemana sa faca spectacol, este ceva natural pentru el! Hargrove, ce sa zic, este Hargrove!

      cu 10 ani în urmă (10.02.2014)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    "U"
    Sparks cu Sibiu: http://www.youtube.com/watch?v=RjkJyzDa6gQ

    Hargrove cu Sibiul: http://www.youtube.com/watch?v=NTcXJistbWI

    cu 10 ani în urmă (10.02.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!