Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Muhamad Pasalic continuă alături de CSM CSU Oradea

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
20.07.2018

CSM CSU Oradea a anunțat în cursul acestei seri, prin intermediul site-ului oficial faptul că Muhamad Pasalic a semnat un nou angajament  cu CSM CSU Oradea. Acesta se află la al patrulea sezon în Liga Națională de Baschet Masculin, după unul petrecut la Cluj Napoca și ultimele 3 sezoane consecutive în tricoul oradenilor.

În ultimul sezon, Pasalic a jucat 23 meciuri în LNBM și a avut medii statistice de 11.7 puncte, 4.2 pase decisive, 2.4 recuperări și 0.9 intercepții, cu doar 1.5 posesii pierdute pe partidă în peste 26 minute.

El a avut un procentaj de 50.4% la aruncările de trei puncte în condițiile în care a aruncat de aproape cinci ori pe partidă, 63% de la 2 puncte și 86.4% de la linia de libere.

Pe lângă acestea, bosniacul a bifat trei prezențe în Cupa României și două în FIBA Europe Cup.De asemenea, a fost  selectat să participe la All Star Game-ul baschetului românesc – ediția 2018, unde a câștigat concursul de aruncări de trei puncte.

Acesta a suferit la începutul lunii aprilie a acestui an o dublă accidentare într-un meci contra celor de la CSU Sibiu, care a dus la încheierea sezonului pentru acesta, fiind diagnosticat cu o fractură ce afectează funcționalitatea degetului mare de la mâna dreapta (mâna de aruncare).

În sezonul 2016-2017 acesta a avut medii statistice de 9.6 puncte, 1.8 recuperări și 2.5 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 9.4 unități, în 37 de partide jucate.

În același sezon, în Basketball Champions League, acesta a avut medii de 8.9 puncte, 1.8 recuperări și 2.8 pase decisive.

Astfel, Muhamad Pasalic este al șaptelea jucător din lotul campioanei din stagiunea precedentă care continuă încă un sezon la CSM CSU.

*foto: Roby Boros

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Interesant
    Înseamnă că sunt bani mulți la Oradea, dacă pot să-și permită 7 străini și Watson (înțeleg că și Zeno e aproape, iar încă un om mare este absolut necesar).
    Dacă vor fi toți sănătoși challenge-ul va fi pe cine lași afară, ținând cont ca în Europa și Watson e străin.

    cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    • dancri:

      Csm
      Sunt 6 straini pana acum incluzandu-l si pe Watson.

      cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Știu și eu să număr
      Dar cu Zeno și un om mare vor fi 7. Dacă nu cumva omul mare va fi Baciu.

      cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    • dancri:

      Csm
      Baciu sa ramana unde este. :D
      Cum avem deja 3 pivoti: Valeyka, Denison si Lazar, se poate juca si fara un 4 veritabil.

      cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Nu cred
      Hai să zic că în România ar merge, deși Lazăr nu mai e și nici nu va mai fi jucătorul de acum 3-4 ani. Dar în Europa nu te poți prezenta sub panou cu 2 jucători și un sfert. Plus că la cum începe să arate Clujul nici în România s-ar putea să nu fi așa simplu.

      cu 5 ani în urmă (20.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Înseamnă că managementul clubului e profesionist, știe să o obțină finanțare atât de la municipalitatea Oradea, fiind vorba de un CSM, dar și sponsorizare de la privați, e de apreciat Sere. De altfel, nu e de mirare vâzând cum e administrat orașul, Bolojan, un tip care face și vorbește puțin , văzând rezultatele acestei secții a CSM a fost realist și nu s-a aruncat în orb cu finanțare în altă ramură sportivă ce nu ar fi tot atât de competitivă în oraș. Asta ar trebui să facă și alte municipalități, în loc să risipească resurse pentru n sporturi care sunt neperformante, mergând doar pe premisa de a bifa o activitate, mai bine s-ar axa pe o secție ce se dovedește fructuoasa în detrimentul altora care doar ar consuma resurse ce nu se materializează în rezultate!

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • dancri:

      Csm
      Cu 4 shooteri buni, Vaydas, Richard, Pasalic si Zeno plus 2 pivoti buni, Valeyka si Denison, nu cred ca aratam rau.. Mai ii adaugam.si pe Watson si Bobe. Este deja asigurata o rotatie de 8 jucatori.

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    Raspunde
  • dancri :

    Csm
    O veste mult asteptata. Cred ca urmeaza Zeno.

    cu 5 ani în urmă (20.07.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    o opinie
    dupa toate aceste transferuri bune facute de Oradea. In sezoanele trecute tot timpul Oradea a pornit ca underdog. Acum fiind campioana en titre si avand un lot puternic (cu nume) Achim va trebui sa gestioneze situatii noi. Plus ca nici Steaua, U sau SB nu vor sta sa se uite. Vor incerca sa isi alcatuiasca loturi competitive si vor juca cu Oradea din postura de campioana, deci vor da totul sa o bata. La fel si celelate echipe din campionat.Aceste aspecte plus energia consumata in Europa vor duce la un parcurs mai greubspre titlu anul acesta pt Oradea. De altfel cam astea sunt motivele pt care e greu pt multe echipe sa lege 2-3 titluri consecutive. Indeosebi cand competitia e asa echilibrata la varf.

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Subscriu
      La opinia ta. Totusi nu ai cum sa nu ajungi in situatia paradoxal complicata descrisa mai sus daca vrei performanta interna si cat de cat europeana. In 2017 au fost niste meciuri incredibile in grupele BCL si acelea au compensat cu pierderea campionatului dpdv al multor oradeni. In rest, hai cu Zeno si mai vb :)

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    Raspunde
  • dancri :

    Csm
    Sa fim fericiti de accidentari si atunci va fi bine, fiindca din acest an vor fi mai putine meciuri in campionat decat in anii precedenti. Este adevarat ca toate vor fi insa meciuri tari fiindca nu o sa mai putem intalni echipe slabe gen Dinamo, Poli.Iasi sau Timba in care se mai puteau odihni unii jucatori prin acordarea de mai multe minute de joc rezervelor.

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018) Raspunde
  • dancri :

    Erata!
    sa fim feriti

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Zeno
    Mari dubii am ca mai semneaza Zeno.....daca a semnat Pasalic.
    Sper sa ma insel...

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • dancri:

      Zeno
      Pasalici, Richard, Zeno si Bobe vor juca prin rotatie pe pozitiile 2 si 3. Watson si Vaydas pe 1. Asa ca eu consider ca este loc pentru toata lumea.

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Curiozitate
    Câți ramân pana in Ianuarie din toți ăștia?

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018) Raspunde
  • CSM CSU Oradea bigone :

    Zeno
    Nu mai vine....
    Mai vine un 3-4....care a mai fost!

    cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      ?
      Barnette?

      cu 5 ani în urmă (21.07.2018)
    • CSM CSU Oradea bigone:

      🤔
      Sa asteptam ziua de luni...:)

      cu 5 ani în urmă (22.07.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!