Stiri

Muhamed Pašalić: „Sper că vom avea un sezon de calitate și un drum cât mai lung”

Paul Olar

Paul Olar
21.09.2015

La fel ca în fiecare stagiune, U-Banca Transilvania se anunță o candidată la locurile fruntașe, dacă nu chiar la titlul de campionă. Gruparea de pe malul Someșului și-a construit atent efectivul de jucători, astfel încât să ofere „baschetul de calitate” dorit de conducere sau fani.

În primul rând, trupa lui Marcel Țenter l-a repatriat pe Kyndall Dykes, americanul venind la pachet cu ex-mureșeanul Filip Adamovic. Un alt transfer important îl reprezintă Muhamed Pašalić, sportiv cu experiență la două europene de seniori. Fundașul a răspuns întrebărilor Total Baschet, exprimându-și dezamăgirea față de naționalele ce optează să legitimeze jucători americani.

Cum te simți la Cluj-Napoca?

Mă simț foarte bine la Cluj, am ajuns abia de o săptămână și sunt foarte nerăbdător să încep campionatul.

Ce te-a determinat să alegi pe U-BT?

Am auzit multe lucruri bune despre echipă, știu că își propune să câștige campionatul și sincer am simțit că este momentul să încep ceva nou, după trei ani petrecuți în Grecia.

Ce obiectiv vă propuneți?

Este devreme să vorbim, pentru că nici nu a început sezonul. Cu siguranță avem ambiții mari, iar obiectivul nostru este să jucăm cel mai bun baschet cu putință.

Urmează deplasarea de la Galați, în Cupa României...

Cu siguranță nu va fi un meci ușor. Galațiul este o echipă bună și mergem acolo pregătiți să luptăm timp de 40 de minute. Eu sunt genul de jucător ce își dorește să câștige fiecare meci.

Ai evoluat ultima dată la Aris Salonic, viitoarea adversară a Stelei din EuroCup. Cât de greu îi va fi Stelei pe terenul lui Aris, echipă recunoscută pentru sprijinul unor suporteri deosebit de pătimași?

Fanii și sala sunt ceva special și o victorie a Stelei va fi greu de obținut. Pe de altă parte, va fi o plăcere pentru  ambele echipe să joace în asemenea atmosferă. Este o sală cu o frumosă istorie și o sală care a văzut multe trofee.

Ești proaspăt sosit de la EuroBasket, acolo unde Bosnia a bifat un singur succes. Se poate spune că v-a lipsit aportul lui Mirza Teletović?

A fost o experiență foarte frumoasă și mi-a făcut plăcere să iau parte la Campionatul European. Cine știe dacă ne-a lipsit Mirza Teletović, însă poate am fi fost o echipă diferită cu el apt de joc.

Spre deosebire de ediția precedentă, reprezentativa Bosniei l-a înlocuit pe cunoscutul Aco Petrović cu un alt nume sonor, Duško Ivanović. Cum ai descrie colaborarea cu ultimul tehnician amintit și ce deosebiri ai remarcat între cei doi?

Diferențele sunt mari, în sensul că ambii abordează baschetul într-o altă manieră. Chiar și așa, atât Petrovic, cât și Ivanovic sunt nume mari. M-au impresionat, deoarece sunt antrenori foarte buni.

Tot mai multe naționale apelează la jucători americani naturalizați când participă la EuroBasket. Bosnia s-a bazat în 2013 pe Zack Wright, iar acum pe Alex Renfroe. Este benefică prezența unui american în lot?

Cred că echipa națională este echipa națională și doar jucătorii născuți în acea țară ar trebui să facă parte din echipă.

Presa de specialitate îl laudă des pe tânărul pivot bosniac Jusuf Nurkić, legitimat în NBA, la Denver Nuggets. Ce părere ai despre ascensiunea sa?

Jusuf Nurkić este un baschetbalist foarte bun. Este genul de talent pe care îl vezi o dată la 100 de ani. Îmi doresc să fie sănătos, din prisma faptului că a avut numeroase accidentări. Dacă va fi sănătos și se va ține de treabă, doar cerul va fi limita. Sper să îl văd cât mai repede în top 5 cei mai buni jucători ai lumii.

Ce mesaj le transmiți fanilor clujeni?

Rămâneți alături de noi și susțineți-ne indiferent de moment, deoarece sezonul este lung și lucrurile se pot schimba foarte repede. Vă vom răsplăti cu performanțele noastre din teren și sper că vom avea un sezon de calitate și un drum cât mai lung.

Vă recomandăm și:

Marko Šutalo despre EuroBasket 2015: „Noi am participat fără cei mai buni trei jucători, așa că nu ne-am putut aștepta la rezultate mărețe”

Aco Petrović: „Antrenorii și cluburile ar trebui să se uite mai mult la jucătorul român”

*Foto: Manases Sandor/u-mobitelco.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!