Stiri

NBA: Accidentare gravă suferită de DeMarcus Cousins în meciul cu Houston Rockets (Video)

David Istrate

David Istrate
27.01.2018

demarcus cousins accidentare nba 

În seara trecută, New Orleans Pelicans a avut o nouă partidă terminată pe muchie de cuțit. De data aceasta, echipa condusă de Alvin Gentry a câștigat în fața lui Houston Rockets, scor 115-113.

Duelul se anunța drept unul foarte spectaculos, deoarece la gazde, se află doi dintre cei mai buni pivoți din NBA, DeMarcus Cousins și Anthony Davis, în timp ce la oaspeți, duo-ul Chris Paul – James Harden face ravagii. De asemenea, 3 dintre acești 4 jucători au fost selectați în All Star Game 2018, absent fiind doar Chris Paul

În debutul confruntării, jocul a fost destul de echilibrat, cu un mic avantaj pentru Pelicans, dar diferența nu a trecut de 5 puncte. Pe finalul sfertului întâi, Chris Paul a marcat 6 puncte consecutive și astfel Houston Rockets conducea cu 30-29. Meciul a mai continuat câteva minute în același ton, însă apoi gazdele cu Davis și Cousins în formă au început să se distanțeze. Pelicans a câștigat actul secund la 15 puncte și astfel, la pauză, scorul era 66-53 în favoarea lor.

După întoarcerea de la cabine, diferența s-a mărit și mai mult, ajungând la 21 de puncte. Însă apoi, în tabăra lui Pelicans a apărut o ușoară relaxare și astfel, jucătorii au început să facă tot mai multe greșeli. Actul decisiv a început cu un avantaj de 10 puncte în favoarea elevilor lui Gentry, 90-80. Chris Paul & Co. au încercat să revină pe tabelă, egalând cu un minut de joc rămas. Holiday a marcat 2 puncte pentru gazde, iar apoi Cousins a dat un dunk, prin care și-a dus echipa la 4 puncte diferență, cu 15 secunde rămase. Jucătorul în vârstă de 27 de ani a avut și o lovitură liberă pe care a ratat-o și încercând să recupereze mingea, s-a lovit la picior. El a trebuit să părăsească terenul cu sprijinul colegilor săi, iar verdictul dat de doctori a fost ruptură la tendonul lui Ahile. În cele din urmă, Pelicans s-a impus cu scorul de 115-113, însă cu un preț foarte mare.

Jucătorii din NBA au reacționat foarte repede la accidentarea lui Cousins, trimițând multe mesaje de încurajare. Printre aceștia se numără LeBron James, Blake Griffin, Stanley Johnson, CJ McCollum, Devin Booker, Isaiah Thomas, DeAndre Jordan, Patrick Beverley sau Dejounte Murray și sigur vor urma și alții. „Boogie” este un exemplu de pivot în NBA, fiind recunoscut drept un jucător care dă totul pe teren. De asemenea, acum câteva seri, el a reușit o performanță incredibilă cu 44 de puncte, 24 de recuperări și 10 pase decisive.

În acest meci, DeMarcus Cousins a jucat timp de 29 de minute și a realizat un triple-double cu 15 puncte, 13 recuperări și 11 pase decisive. Colegul său din spațiul de 3 secunde, Anthony Davis, a avut 27 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă, Chris Paul a marcat 38 de puncte în 33 de minute, urmat de James Harden cu 23 de puncte, 5 recuperări și 11 pase decisive.

Accidentarea lui „Boogie” este o veste foarte proastă pentru fanii lui New Orleans Pelicans, care își făcuseră speranțe mari de la acest play-off. Momentan, ei se găsesc pe locul al 6-lea în conferința de Vest, cu 27 de victorii și 21 de înfrângeri. De asemenea, Adam Silver, comisarul NBA, va trebui să aleagă un jucător care să îl înlocuiască pe pivotul american la All Star Game. Acesta a fost selectat de LeBron James în echipa sa, la fel ca Anthony Davis. Printre variante, ar putea fi Paul George sau chiar Chris Paul.

Trupa lui Mike D'Antoni, cu un record de 34-13, se menține în continuare pe poziția a 2-a în Vest, fiind la 5 victorii de liderul Golden State Warriors.

*foto – Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!