Stiri

NBA. Al Horford aduce victoria at the buzzer împotriva lui Portland Trail Blazers (Video)

Eduard Popa

Eduard Popa
05.02.2018

al horford buzzer beater boston celtics

Cei de la Boston Celtics au început meciul fără vedeta Kyrie Irving și titularul Marcus Morris, ambii accidentați, și s-au văzut conduși chiar și cu 16 puncte la pauză. Cu toate acestea, au avut puterea să revină și să câștige duelul cu Portland Trail Blazers, scor 97-96.

Cel responsabil cu reușita de final a fost veteranul Al Horford. Pivotul are un sezon excelent, grăție căruia a fost încununat cu o nouă selecție în All-Star Game, iar acest meci a arătat motivul pentru care Horford este apreciat de antrenorii și fanii baschetului deopotrivă.

Fostul jucător al Atlantei a condus Boston la puncte (22), recuperări (10) și pase decisive (5) și a reușit și un buzzer beater pe final de meci: un turnaround jumper peste unul dintre cei mai buni apărători din NBA, Al-Farouq Aminu:

Jayson Tatum cu 17 puncte și Jaylen Brown cu 16 au contribuit și ei substanțial la victoria lui Celtics, în timp ce CJ McCollum (22 de puncte) și Damian Lillard (21 pct) au condus încă o dată Portland.

Cu această victorie, Boston Celtics reușește să țină la distanță pe Toronto Raptors în conferința de Est, unde păstrează primul loc cu 39 de victorii și 15 înfrângeri. De partea cealaltă, Portland Trail Blazers coboară la 29-24 și se află într-o luptă acerbă pentru ultimele locuri de playoff în Conferința de Vest.

În acest sezon Al Horford a fost selectat pentru al 5-lea All Star Game și are medii de 13,4 puncte, 7,8 recuperări și 5,3 pase decisive, cu 50,6% procentaj din acțiune și 43% de la 3 puncte.

De reamintit faptul că Boston l-a pierdut în primul meci al sezonului pe superstarul Gordon Hayward, care a suferit o fractură urâtă la gleznă. Cu toate acestea Boston, cu ajutorul celor doi All-Star (Kyrie Irving și Horford) și a tinerilor care au prestat un baschet excelent (Tatum, Brown, Terry Rozier), reușesc să domine fără mari probleme Conferința de Est.

*foto: Greenwich Time

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!