Stiri

NBA All-Star Game 2017: Au fost anunţate echipele de start

Eduard Popa

Eduard Popa
20.01.2017

nba-allstargame

Liga profesionistă de baschet nord-americană a anunţat echipele de start ale All-Star Game NBA din acest an, iar surprizele nu au întârziat să apară nici în acest sezon.

Formatul votării a fost diferit faţă de anii precedenţi. Toţi fanii NBA au avut oportunitatea să voteze folosind indicatorul #NBAVote pe reţelele de socializare. Însă, graţie acestei libertăţi de vot, cei de la NBA au decis să implice în proces şi jucătorii, dar şi presa americană specializată. Astfel, 50% din votul pentru starters a aparţinut fanilor, iar câte 25% jurnaliştilor şi baschetbaliştilor.  

Astfel, titulari în Conferinţa de Est vor fi:

Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers, 23,6 puncte, 5,6 pase decisive, a patra selecţie în All-Star Game)

DeMar DeRozan (Toronto Raptors, 28,2 puncte, 5,4 recuperări, 3,9 pase decisive, a treia selecţie)

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks, 23,6 puncte, 8,7 recuperări, 5,6 pase decisive, debutant)

Jimmy Butler (Chicago Bulls, 24,8 puncte, 6,8 recuperări, 4,8 pase decisive, a treia selecţie în All-Star Game)

LeBron James (Cleveland Cavaliers, 25,6 puncte, 7,8 recuperări, 8,1 pase decisive, a 13-a selecţie în All-Star Game din 14 sezoane, lider la puncte înscrise în All-Star Game-291)

Isaiah Thomas, de la Boston Celtics şi Joel Embiid, de la Philadelphia 76ers, sunt cei doi jucători care au ratat la mustaţă cinciul de start în Conferinţa de Est.

În Conferinţa de Vest titulari vor fi:

Stephen Curry (Golden State Warriors, 24,6 puncte, 6,4 pase decisive, 4,1 recuperări, a patra selecţie în All-Star Game)

James Harden (Houston Rockets, 28,9 puncte, 11,8 pase decisive, 8,3 recuperări, a cincea selecţie)

Anthony Davis (New Orleans Pelicans, 28,8 puncte, 12,1 recuperări, 2,4 capace ,a patra selecţie în ASG)

Kevin Durant (Golden State Warriors, 26,2 puncte, 8,6 recuperări, 4,7 pase decisive, a opta selecţie)

Kawhi Leonard (San Antonio Spurs, 24,8 puncte, 5,7 recuperări, a doua selecţie în All-Star Game)

Şocantă este absenţa din primul 5 a lui Russell Westbrook. Acesta a adunat până acum în acest sezon 21 de triple-double şi are o medie de 30,6 puncte, 10,6 recuperări şi 10,4 pase decisive pe întâlnire în 44 de jocuri, fiind pe urmele unor legende ale baschetul nord-american. Russell Westbrook plăteşte tribut faptului că a fost doar al treilea în preferinţele fanilor, chiar dacă a fost preferatul jucătorilor din NBA şi al mass-mediei americane. Astfel, chiar dacă s-a aflat la egalitate în ceea ce priveşte coeficientul pentru All-Star Game (50% votul fanilor + 25% votul jucătorilor + 25% votul jurnaliştilor), Westbrook va privi de pe bancă începutul partidei vedete a sezonului.

Joia viitoare antrenorii din NBA vor avea sarcina să completeze loturile pentru All-Star Game. Pe lângă Westbrook, printre numele care cu siguranţă vor fi alese se numără Isaiah Thomas, Kyle Lowry, Marc Gasol sau DeMarcus Cousins.

A 66-a ediţie a All-Star Game NBA va avea loc la New Orleans pe 19 februarie.

*statistici: basketball-reference.com

*foto: usatoday

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    stg
    nu-mi dau seama unde-i surpriza ... in sistemul de vot trebuie selectati doi fundasi si trei extreme/pivoti ...

    faptul ca curry (fostul MVP) si harden (probabil viitorul MVP in batalie cu Westbrook) sunt mai populari ca Westbrook nu cred ca e o surpriza ...

    mai mare surpriza e ca Zaza nu a intrat ca pivot al vestului =))

    cu 7 ani în urmă (20.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!