Stiri

NBA: „Blestemul” lui LeBron James continuă

David Istrate

David Istrate
31.01.2018

kevin love accidentare nba

După DeMarcus Cousins și John Wall, ambii din echipa lui LeBron de la All Star Game, acum și Kevin Love s-a accidentat și va lipsi între 6 și 8 săptămâni. Prin urmare, Love ratează meciul starurilor din cauza unei accidentări pentru a doua oară consecutiv.

Înaintea confruntării cu Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers venea după două victorii consecutive care au fost ca o gură de aer pentru echipa lui Tyronn Lue. Campioana din 2016 se găsește într-o situație destul de dificilă la momentul actual și a pierdut 10 din ultimele 16 partide. Prin urmare, accidentarea lui Love reprezintă o lovitură grea pentru Cavaliers. Cu toate acestea există soluții destule pe banca lui Tyronn Lue, precum Jae Crowder sau Jeff Green.

Duelul cu Detroit Pistons a început sub semnul echilibrului. Gazdele au înscris primele puncte pe tabelă, dar Thomas a ripostat cu un stop-șut. Jocul a continuat în același ton, însă cu aproape 9 minute rămase din primul sfert, Love s-a lovit la mâna stângă și a fost nevoit să părăsească terenul. Verdictul dat de doctori după încheierea meciului a fost de fractură a brațului. În continuare, cele două echipe s-au alternat la conducere, iar la pauză Cavaliers avea un avantaj de 4 puncte, scor 63-59. În repriza a doua, Pistons a dominat jocul și a reușit să se îndepărteze la o diferență mai mare de 10 puncte. Oaspeții au reușit să revină la 2 puncte la jumătatea actului decisiv, însă Pistons nu a cedat și a câștigat cu 125-114.

Din tabăra învingătorilor, Andre Drummond a reușit un double-double de senzație cu 21 de puncte și 22 de recuperări. De asemenea, Pistons a mai avut încă 3 jucători ce au înscris peste 20 de puncte: Stanley Johnson (26 de puncte & 10 recuperări), Reggie Bullock (22 de puncte) și Anthony Tolliver (20 de puncte).

De partea cealaltă, LeBron James a fost din nou liderul echipei sale, marcând 21 de puncte la care a adăugat 6 recuperări și 7 pase decisive. El a fost urmat de Channing Frye cu 20 de puncte și 6 recuperări, Isaiah Thomas cu 19 puncte și 5 pase decisive și Dwayne Wade cu 18 puncte, 8 recuperări și 5 pase decisive.

Detroit Pistons reușește cu această victorie să facă un pas important și se apropie de Philadelphia 76ers, ocupanta locului 8 în conferința de Est. Cleveland Cavaliers, cu 29 de victorii și 20 de înfrângeri se menține pe poziția a 3-a în aceeași conferință.

Revenind la Kevin Love, acesta devine al treilea sportiv care ratează All Star Game 2018. Primii doi, DeMarcus Cousins și John Wall, au fost înlocuiți de Paul George și de Andre Drummond și urmează ca, în scurt timp, Adam Silver să decidă cine îi va lua locul lui Kevin Love. De remarcat este faptul că toți cei trei au fost selectați de LeBron James pentru meciul ce va avea loc în Los Angeles, în 18 februarie.

În acest sezon, Kevin Love are medii statistice de 17.9 puncte și 9.4 recuperări pe partidă.

*photo – bleacherreport.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!