Stiri

NBA: Boston Celtics este prima echipă calificată în semifinalele conferinței de Est

David Istrate

David Istrate
22.04.2019

Duminică noaptea au fost programate încă patru jocuri din playoff-ul ligii nord-americane de baschet, care se află în acest moment în faza sferturilor de finală. În toate cele patru dueluri, echipele aflate în deplasare au reușit să câștige și astfel, s-au apropiat mai tare de accederea în semifinale.

Indiana Pacers și Boston Celtics au deschis seara cu o confruntare în tonul precedentelor întâlniri. Apărările au fost la un nivel ridicat, în timp ce, din punct de vedere ofensiv, lucrurile nu au stat așa de bine. Trupa pregătită de Nate McMillan a părut fără soluții în atac și totuși a reușit să se mențină aproape de formația adversă. Jocul a fost echilibrat încă de la început însă, pe final, oaspeții au realizat câteva atacuri de succes prin care s-au distanțat decisiv. Jucătorii Indianei nu au mai putut să revină și astfel, Boston Celtics s-a impus cu 110-106 și a câștigat seria cu 4-0.

Din tabăra învingătoare, nu mai puțin de 7 sportivi au înscris minim 10 puncte: Gordon Hayward (20 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Jayson Tatum (18 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Marcus Morris (18 puncte, 8 recuperări), Kyrie Irving (14 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări, o intercepție), Al Horford (14 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive), Jaylen Brown (13 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă) și Terry Rozier (11 puncte, 2 intercepții, o recuperare, o pasă decisivă).

În schimb, gazdele au avut doar 5 baschetbaliști în double-digits: Bojan Bogdanovic (22 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Tyreke Evans (21 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Darren Collison (19 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții), Domantas Sabonis (14 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive) și Myles Turner (13 puncte, 7 recuperări, 2 capace).

În aceste momente, Boston Celtics se află în semifinalele conferinței de Est acolo unde se va duela cel mai probabil cu Milwaukee Bucks, formație ce conduce cu 3-0 în seria cu Detroit Pistons.

Seara a continuat cu derbiul californian dintre Los Angeles Clippers și Golden State Warriors, formație ce se afla în avantaj, scor 2-1. Chiar dacă Steph Curry nu s-a aflat într-o formă foarte bună, elevii lui Steve Kerr au evoluat excelent și au controlat și acest joc. Klay Thompson a făcut un joc excepțional și și-a ajutat echipa să reziste în fața atacurilor adverse. În sfertul al treilea, gazdele au revenit la conducere însă pentru scurt timp. Actul decisiv a fost dominat de jucătorii lui Golden State Warriors care au reușit să învingă cu 113-105, ducând scorul general la 3-1.

Kevin Durant (33 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție) și Klay Thompson (32 de puncte, o recuperare) au marcat împreună mai mult de jumătate din punctele echipei (65/113). Aceștia au fost urmați de Steph Curry (12 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive, 3 intercepții), Draymond Green (10 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, 2 capace) și Andre Iguodala (10 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, din lotul lui Doc Rivers s-au remarcat Shai Gilgeous-Alexander (25 de puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Danilo Gallinari (16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Patrick Beverley (12 puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, 3 capace, o intercepție), Lou Williams (12 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție) și Montrezl Harrell (10 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, un capac).

Datorită acestei victorii, Golden State Warriors se întoarce pe teren propriu cu scorul de 3-1 și are nevoie de un joc excelente pentru a se califica mai departe. Meciul 5 va avea loc miercuri, 24 aprilie în Oracle Arena.

După două confruntări echilibrate, a urmat un duel controlat în totalitate de către o singură echipă. Toronto Raptors și Orlando Magic s-au întâlnit pentru al 4-lea meci al seriei, scorul fiind 2-1 pentru trupa din Canada. Până la jumătatea primului sfert, gazdele s-au aflat la conducere dar apoi, jucătorii lui Nick Nurse au preluat controlul și nu s-au mai lăsat conduși. Avantajul oaspeților a continuat să crească și la un moment dat Toronto Raptors conducea chiar și la 25 de puncte. În cele din urmă, canadienii s-au impus cu 107-85 și scorul a devenit 3-1 în favoarea lor.

Pentru Toronto Raptors, Kawhi Leonard a reușit o prestație de excepție, adunând 34 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace. Din echipa lui, s-au mai remarcat Pascal Siakam (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Norman Powell (16 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă) și Serge Ibaka (13 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, un capac). În schimb, cei mai buni jucători ai lui Orlando Magic au fost Aaron Gordon (25 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție), Evan Fournier (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție) și Nikola Vucevic (11 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

După acest meci, seria se mută înapoi în Canada, acolo unde Orlando Magic este nevoită să câștige pentru a mai avea șanse la semifinale. Partida cu numărul 5 va avea loc marți, 23 aprilie.

În fine, seara s-a încheiat cu disputa dintre Oklahoma City Thunder și Portland Trail Blazers. Prima jumătate a confruntării a fost destul de echilibrată, consemnându-se mai multe schimbări de lider. Însă, din partea a doua a jocului, oaspeții au început să domine și și-au construit un avantaj de 19 puncte. Gazdele au încercat pe final să revină în meci dar nu au reușit și Portland Trail Blazers s-a impus pentru a treia oară în această serie, scor 111-98.

Principalii baschetbaliști din lotul lui Nick Nurse au fost CJ McCollum (27 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace, o intercepție), Damian Lillard (24 de puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție), Al-Farouq Aminu (19 puncte, 9 recuperări, o intercepție, un capac), Maurices Harkless (15 puncte, 10 recuperări, 3 capace, 2 intercepții) și Zach Collins (10 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, un capac).

De partea cealaltă, gazdele au fost conduse de Paul George (32 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție, un capac), Dennis Schroder (17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Russell Westbrook (14 puncte, 9 recuperări, 7 pase decisive) și Jerami Grant (11 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții).

Astfel, Portland Trail Blazers conduce cu 3-1 și este foarte aproape de calificarea în semifinalele conferinței de Vest. Pentru aceasta, trebuie să se impună în cel de-al 5-lea joc care va avea loc marți, 23 aprilie.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (22.04) cu două meciuri:

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks (ora 03:00 – meciul 4, scorul e 3-0 pentru Bucks)

Utah Jazz – Houston Rockets (ora 05:30 – meciul 4, scorul e 3-0 pentru Rockets)

*foto: Andy Lyons/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!