Stiri

NBA: Charlotte Hornets se impune în Canada grație unui coș incredibil

David Istrate

David Istrate
25.03.2019

Duminică, 25 martie, în Scotiabank Arena a avut loc duelul dintre Toronto Raptors și Charlotte Hornets. Pentru oaspeți, acest meci avea o importanță deosebită deoarece echipa deținută de Michael Jordan luptă în continuare pentru calificarea în playoff.

Înaintea acestei confruntări, Charlotte Hornets avea un bilanț de 33 de victorii și 39 de înfrângeri și se clasa pe poziția a 10-a în conferința de Est. În schimb, Toronto Raptors, cu un sezon excelent, se afla pe locul al doilea, cu 51 de victorii și 22 de înfrângeri.

Cele două reprize ale meciului au fost foarte diferite. Primele 15 minute ale jocului au fost controlate de gazde, însă începând cu jumătatea sfertului doi și până la jumătatea sfertului patru, oaspeții s-au aflat la conducere. Jucătorii ambelor formații au oferit un final spectaculos, caracterizat prin echilibru. Cu un minut rămas, scorul era 112-112, însă Kawhi Leonard a „dezghețat” tabela cu un stop-șut. Timp de 40 de secunde niciuna dintre cele două tabere nu a mai punctat și părea că Toronto Raptors va câștiga acest duel.

Cu 3 secunde rămase, oaspeții aveau repunere din partea laterală a terenului după un fault comis de Fred VanVleet. Mingea a ajuns la Jeremy Lamb iar acesta, presat foarte tare de Pascal Siakam, nu a reușit să o controleze. Lamb a recuperat mingea la jumătatea terenului și a aruncat-o direct, fiind conștient că timpul era aproape să expire. Spre uimirea tuturor persoanelor prezente în sale, aruncarea și-a atins ținta și Charlotte Hornets s-a impus cu 115-114.

Din tabăra oaspeților, s-au remarcat Dwayne Bacon, cu 20 de puncte și 3 recuperări, Miles Bridges, cu 16 puncte și 6 recuperări și Kemba Walker, cu 15 puncte, 13 pase decisive, 8 recuperări și 4 intercepții. De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost: Kawhi Leonard (28 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive), Pascal Siakam (23 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Marc Gasol (17 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări).

În următorul meci, Toronto Raptors va primi vizita lui Chicago Bulls în timp ce Charlotte Hornets vor juca acasă împotriva lui San Antonio Spurs. 

*foto: Frank Gunn/The Canadian Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate