Stiri

NBA: Cleveland Cavaliers își schimbă aproape toată rotația la trade deadline

David Istrate

David Istrate
08.02.2018

 isaiah thomas cleveland cavs trade deadline

Conform espn.com, Cleveland Cavaliers a realizat  mai multe înțelegeri cu doar câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri. Astfel, Cleveland Cavaliers i-a obținut pe Jordan Clarkson, Larry Nance Jr., Rodney Hood și George Hill, în timp ce Isaiah Thomas și Channing Frye au fost cedați la Los Angeles Lakers, Derrick Rose și Jae Crowder la Utah Jazz, Iman Shumpert la Sacramento Kings și Dwayne Wade la Miami Heat.

Deși în ultima vreme s-a zvonit foarte mult că Cleveland Cavaliers dorește să îl achiziționeze pe DeAndre Jordan de la LA Clippers până la urmă nu s-a mai concretizat acest transfer.

Cleveland Cavaliers l-a cedat în vară pe Kyrie Irving la Boston Celtics, iar în locul lui l-a achiziționat pe Isaiah Thomas, un jucător care a evoluat foarte bine în ultimele trei sezoane. Prin urmare, jucătorul de 1,75 metri trebuia alături de ceilalți noi-veniți Jae Crowder, Dwayne Wade și Derrick Rose să îl ajute pe LeBron James în câștigarea unui nou campionat. Însă, din păcate pentru echipa din Ohio, Isaiah Thomas a ratat startul sezonului debutând abia la începutul acestui an. Mai mult, Cleveland Cavaliers trece printr-o perioadă foarte dificilă și au pierdut 13 din ultimele 20 de meciuri. Astfel, era de așteptat ca ei să încerce să facă un transfer, însă plecarea lui Thomas la Lakers a luat prin surprinderea lumea din baschet. În acest sezon, el nu a reușit să evolueze la același nivel ca în trecut, adunând în medie 14.7 puncte, 2.1 recuperări și 4.5 pase decisive. Celălalt jucător cedat de Cavaliers este veteranul Channing Frye care în acest sezon a jucat foarte puțin, 12 minute pe partidă cu medii de 4.8 puncte și 2.5 recuperări pe partidă.

De partea cealaltă, Los Angeles Lakers a renunțat la doi jucători tineri, dar promițători. Jordan Clarkson, aflat în al 4-lea sezon pentru echipa din Los Angeles este un sportiv care poate juca atât pe poziția 1, cât și pe poziția a 2-a. Tânărul de 25 de ani a avut un rol de rezervă pentru Lakers în acest sezon și cu toate acestea a strâns 14.5 puncte, 3 recuperări și 3.3 pase decisive pe meci. Larry Nance Jr. este un jucător foarte atletic fiind cunoscut pentru slam-dunkurile incredibile pe care le reușește. Originar din Ohio, sportivul de 2,06 metri se întoarce acasă și în caz că nu se vor produce alte schimbări, va avea șansa să lupte pentru câștigarea campionatului. Pentru Los Angeles Lakers, Nance Jr. a avut medii de 8.6 puncte și 6.8 recuperări în 22 de minute de joc.

De asemenea, și plecarea lui Derrick Rose și a lui Jae Crowder la Utah Jazz, în locul lui Rodney Hood este una interesantă. Primul a suferit numeroase accidentări în ultimii ani însă în continuare era un scorer bun de pe bancă cu 9.8 puncte pe meci. Jae Crowder, pe de altă parte, a fost un jucător important pentru Boston Celtics în sezonul trecut, iar în acest sezon avea medii de 8.6 puncte și 3.3 recuperări pe partidă. În schimb, Rodney Hood este un tânăr promițător care anul acesta a marcat 16.8 puncte în aproape 28 de minute.

În plus, Cavaliers l-a luat și pe George Hill de la Sacramento Kings, în locul lui Iman Shumpert. Hill este un conducător de joc puternic ce are 10.3 puncte în medie pe partidă în 26.6 minute. Nu în ultimul rând, Dan Gilbert, proprietarul lui Cleveland Cavaliers, a renunțat și la Dwayne Wade și astfel jucătorul de 36 de ani va ajunge înapoi la Miami Heat.

Prin urmare, este clar că evoluția echipei din ultimele meciuri l-a făcut pe Dan Gilbert să producă aceste schimbări. De asemenea, acestea pot fi o încercare a miliardarului american de a-l obliga pe LeBron James să plece în mijlocul sezonului pentru a nu-l pierde pe gratis în vară. Una peste alta, în lunile următoare se va vedea efectul acestor transferuri dar până atunci fanii baschetului au asistat la destrămarea uneia dintre principalele candidate la titlu.

Dacă vicecampioana NBA va mai face mutări până când trade deadline-ul va fi închis, vă vom anunța prin UPDATE la acest material.

*foto – espn.com

2 comentarii la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!