Stiri

NBA: Damian Lillard o califică pe Portland Trail Blazers în semifinale cu o aruncare magnifică (Video)

David Istrate

David Istrate
24.04.2019

Marți noaptea au avut loc patru meciuri iar trei dintre ele s-au dovedit a fi decisive. Dintre acestea, doar ultimul a fost echilibrat. În rest, celelalte trei partide au fost decise la diferențe de minim 18 puncte.

Primul joc al serii a fost cel dintre Toronto Raptors și Orlando Magic, câștigat de trupa canadiană la o diferență de 19 puncte, scor 115-96. Jucătorii lui Nick Nurse au reușit un meci excelent și nu le-au permis adversarilor să se afle la conducere nici măcar o dată. Toronto Raptors s-a impus în primele trei sferturi cu 35-19, 32-28 și 32-23 și astfel diferența a devenit insurmontabilă. În actul decisiv, oaspeții au profitat de relaxarea gazdelor și au mai redus din deficit însă nu s-a pus în niciun moment problema câștigătoarei. Toronto Raptors s-a impus cu 115-96 și și-a adjudecat seria cu Orlando Magic, calificându-se în semifinalele conferinței de Est, acolo unde se va duela cu Philadelphia 76ers.

La fel ca în precedentele întâlniri, cei mai buni jucători ai canadienilor au fost Kawhi Leonard (27 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție) și Pascal Siakam (24 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive și un capac). De partea cealaltă, niciun component al oaspeților nu a atins borna celor 20 de puncte marcate, principalii marcatori fiind D.J. Augustin (15 puncte, 4 pase decisive, o recuperare), Terrence Ross (12 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o recuperare, un capac) și Wes Iwundu (12 puncte, 2 recuperări, o intercepție).

În celălalt duel estic al serii, Philadelphia 76ers a depășit-o pe Brooklyn Nets la o diferență de 22 de puncte, scor 122-100. La fel ca în meciul dintre Toronto Raptors și Orlando Magic, formația oaspete nu s-a aflat nici măcar o secundă la conducere. Spectacolul a fost asigurat în mare măsură de jucătorii lui Brett Brown și cu toate că avantajul gazdelor a fost uriaș, tensiunea nu a întârziat să apară. În cele din urmă, Philadelphia 76ers a învins cu 122-100 și a reușit să câștige patru meciuri consecutive după ce a pierdut surprinzător prima dispută cu Brooklyn Nets. În semifinalele conferinței de Est, echipa din Pennsylvania o va întâlni pe Toronto Raptors.

Philadelphia 76ers a avut 5 baschetbaliști în double-digits: Joel Embiid (23 de puncte, 13 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Ben Simmons (13 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări), Tobias Harris (12 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții), JJ Redick (11 puncte, 2 pase decisive), James Ennis III (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție). În schimb, din lotul lui Kenny Atkinson doar 4 jucători au marcat minim 10 puncte: Rondae Hollis-Jefferson (21 de puncte, 2 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă), Caris LeVert (18 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție), Rodions Kurucs (14 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Shabazz Napier (14 puncte, 10 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție).

După primele două confruntări ale serii, atenția spectatorilor s-a mutat în conferința de Vest acolo unde Denver Nuggets a primit vizita lui San Antonio Spurs. Începutul meciului a fost unul apatic în care niciuna dintre cele două adversare nu a reușit să înscrie prea mult. Însă, din ultimele minute ale actului inaugural, gazdele au preluat conducerea și nu au mai cedat-o. Până la finalul primei reprize, texanii au reușit să se țină aproape dar apoi elevii lui Mike Malone și-au ridicat jocul la un alt nivel și au fost de neopriți. Avantajul lui Denver Nuggets a continuat să crească și în cele din urmă, trupa din Colorado s-a impus cu 108-90, ducând scorul general la 3-2.

Din lotul gazdelor, merită menționați următorii jucători: Jamal Murray (23 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, 2 intercepții, un capac), Will Barton (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Nikola Jokic (16 puncte, 11 recuperări, 8 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Gary Harris (15 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Paul Millsap (14 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă), Malik Beasley (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase deccisive) și Monte Morris (10 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, un capac).

Cei mai buni baschetbaliști antrenați de Gregg Popovich au fost: LaMarcus Aldridge (17 puncte, 10 recuperări, 2 intercepții, un capac), DeMar DeRozan (17 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Jakob Poeltl (12 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive), Derrick White (12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepții).

Datorită acestei rezultat, Denver Nuggets se apropie la o singură victorie de calificarea în semifinalele conferinței de Vest. Meciul 6 va avea loc joi, 25 aprilie, în AT&T Center din San Antonio.

Noaptea precedentă s-a încheiat cu duelul dintre Portland Trail Blazers și Oklahoma City Thunder, formații ce au oferit un joc excelent. Jucătorii pregătiți de Billy Donovan, conștienți că aceasta este ultima lor șansă, au evoluat foarte bine, având multă precizie în aruncări. De partea cealaltă, Damian Lillard a făcut o primă repriză de senzație, reușind să înscrie 34 de puncte. După revenirea de la vestiare, gazdele au avut o perioadă în care au jucat mai bine, distanțându-se la 9 puncte, însă adversarii au reintrat în joc și au dominat prima jumătate a ultimului act. Aceștia au avut un avantaj de 15 puncte pe care nu au reușit să îl păstreze și astfel, finalul a fost foarte echilibrat. În cele din urmă, Damian Lillard a înscris un coș incredibil pe sirenă prin care a adus victoria echipei sale și implicit calificarea în semifinalele conferinței de Vest.

Lillard și-a încheiat prestația cu 50 de puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții și o recuperare. Acesta a fost urmat de CJ McCollum (17 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace), Maurice Harkless (17 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Enes Kanter (13 puncte, 13 recuperări, 4 pase decisive, un capac).

De partea cealaltă, principalii marcatori ai oaspeților au fost Paul George (36 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive), Russell Westbrook (29 de puncte, 11 recuperări, 14 pase decisive, 4 intercepții, 2 capace), Nerlens Noel (17 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări), Jerami Grant (16 puncte, 8 recuperări, 3 capace, o pasă decisivă) și Steven Adams (10 puncte, 4 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive).

Portland Trail Blazers a câștigat al 5-lea joc cu 118-115 și și-a luat revanșa pentru playoff-ul de anul trecut când a fost eliminată cu 4-0. În semifinalele conferinței de Vest, formația din Oregon o va întâlni pe învingătoarea seriei dintre Denver Nuggets și San Antonio Spurs.

Playoff-ul NBA continuă în această noapte (24.04) cu două meciuri:

Houston Rockets – Utah Jazz (ora 03:00 – meciul 5, scorul e 3-1 pentru Rockets)

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers (ora 05:30 – meciul 5, scorul e 3-1 pentru Warriors)

*foto: Sam Forencich/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!