Stiri

NBA: DeMarcus Cousins a revenit pe teren după o accidentare ce l-a ținut pe tușă aproape un an

David Istrate

David Istrate
19.01.2019

În seara precedentă, Staples Center a găzduit un meci foarte important, nu doar datorită rivalității dintre LA Clippers și Golden State Warriors, ci și prin prisma faptului că acest duel a consemnat revenirea pe teren a lui DeMarcus Cousins după o accidentare gravă la tendonul ahilian. All-Star-ul de 28 de ani a jucat excelent, însă doar 15 minute, fiind eliminat din cauza acumulării celor 6 greșeli personale.

Golden State Warriors a dominat baschetul american în ultimele patru sezoane, reușind să câștige titlul de trei ori. Inițial, cu o formație alcătuită doar din Steph Curry, Klay Thompson, Draymond Green și Andre Iguodala, conducerea echipei californiene a reușit să îl aducă în Oakland și pe Kevin Durant. Acesta s-a dovedit a fi o piesă foarte importantă, fiind numit MVP al ultimelor două finale, prin urmare, Golden State Warriors era văzută drept principala candidată la titlu și în acest an competițional. Însă nimeni nu prevedea ce avea să se întâmple în vară, în perioada când echipele își alcătuiesc loturile. DeMarcus Cousins, ce a evoluat în sezonul precedent la New Orleans Pelicans, a decis să părăsească formația din Louisiana, fiind nemulțumit de modul în care aceștia au abordat comunicarea cu el. Prin urmare, baschetbalistul de 2.11 i-a contactat pe cei de la Golden State Warriors, ajungând la o înțelegere cu sextupla campioană NBA.

Așadar, Golden State Warriors a devenit doar cea de-a doua echipă din istorie cu o formație de start din care să facă parte 5 all-stars, după Boston Celtics (1975-1976). Cu toate acestea, DeMarcus Cousins se afla în continuare într-un proces complex de recuperare după una din cele mai grave accidentări din sport: ruptură la tendonul lui Ahile. Din acest motiv, au apărut o mulțime de întrebări legate de modul în care Steve Kerr va reuși să îl folosească pe Cousins la un nivel cât mai înalt. După mai bine de trei luni trecute de la începerea campionatului, fanii NBA vor putea vedea în sfârșit răspunsul la toate întrebările pe care le au în legătură cu aventura lui DeMarcus Cousins la Golden State Warriors. Aceasta pentru că, în seara precedentă, jucătorul draftat în urmă cu 9 ani a revenit pe parchet într-o confruntare cu LA Clippers.

Duelul în sine nu a fost unul foarte spectaculos, decât în prima repriză. Lipsită de jucători precum Lou Williams și Danilo Gallinari, LA Clippers i-a ținut piept lui Golden State Warriors doar în prima parte a jocului. În același timp, nici formația oaspete nu a evoluat la nivelul ultimelor 6 partide, având procentaje mult mai slabe la aruncările din afară, însă acest lucru nu a contat. Datorită unor prestații excelente venite din partea lui Steph Curry și Kevin Durant, Golden State Warriors a dominat jocul și în cele din urmă s-a impus la o diferență de 18 puncte, scor 112-94.

DeMarcus Cousins a marcat primele puncte ale echipei sale cu un dunk senzațional și a terminat cu 14 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție și un capac în 15 minute petrecute pe teren. Acesta a fost la egalitate cu Steph Curry la numărul de coșuri de la distanță marcate, ambii având 3 reușite (3/4 – 75%, pentru Cousins). Din păcate însă pentru pivotul american, acesta a acumulat foarte rapid cele 6 greșeli personale și a fost eliminat din joc. În momentul părăsirii terenului, DeMarcus Cousins a fost aplaudat la scenă deschisă atât de către coechipierii săi cât și de o mare parte a suporterilor lui Warriors prezenți în sală.

Cel mai bun marcator din tabăra învingătoare a fost Steph Curry cu 28 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție și un capac, urmat de Kevin Durant cu 24 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace. De partea cealaltă, cei mai buni jucători din lotul lui Doc Rivers au fost Tobias Harris (28 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive) și Shai Gilgeous-Alexander (24 de puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții).

În urma acestui joc, Golden State Warriors ajunge la un bilanț de 32 de victorii și 14 înfrângeri și își consolidează poziția în fruntea clasamentului. Trupa antrenată de Steve Kerr va juca în următoarea partidă tot în Los Angeles, împotriva lui LA Lakers.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate