Stiri

NBA: Denver Nuggets, la al doilea meci consecutiv câștigat în ultimele secunde

David Istrate

David Istrate
17.03.2019

Noaptea precedentă a fost din nou una foarte lungă pentru iubitorii baschetului american deoarece oficialii NBA au programat nu mai puțin de 8 întâlniri. Două dintre acestea s-au încheiat la o diferență de două puncte: New Orleans Pelicans – Phoenix Suns (136-138) și Denver Nuggets – Indiana Pacers (102-100).

Dacă în primul meci s-au întâlnit două dintre codașele conferinței de Vest, în schimb în cel de-al doilea meci s-au confruntat două formații ce sunt considerate surprizele acestui sezon. Denver Nuggets ocupă în continuare poziția a doua în Vest, având 46 de victorii și 22 de înfrângeri, în timp ce Indiana Pacers se află pe locul al 4-lea în Est, cu 44 de victorii și 26 de înfrângeri. În același timp, ambele echipe veneau după niște partide dificile câștigate pe final: în urmă cu două zile, Indiana Pacers s-a impus în fața Oklahomei City Thunder cu 108-106 iar Denver Nuggets a învins-o pe Dallas Mavericks cu 100-99.

Jucătorii Indianei au început surprinzător confruntarea din High Mile City și au reușit să preia rapid inițiativa. Gazdele nu s-au regăsit în defensivă astfel că au mizat mai mult pe partea de atac. Cu toate acestea, oaspeții au continuat să arate precizie în aruncări și după primul sfert conduceau cu 36-25. Prima jumătate a actului secund a avut exact același scenariu ca cel din primul sfert și diferența dintre cele două echipe a crescut și mai tare, ajungând la 18 puncte. Acesta a fost momentul în care elevii lui Mike Malone s-au trezit și au început să lupte pentru a reveni în meci. Jocul oaspeților a scăzut din intensitate și astfel, la finalul primei reprize, Indiana Pacers mai avea un avantaj de doar 3 puncte, scor 60-57.

După revenirea de la vestiare, disputa dintre cele două tabere a devenit mult mai echilibrată, cea mai mare diferență fiind de doar 6 puncte. Totuși, s-a observat în această secvență faptul că Denver Nuggets a preluat controlul asupra jocului. Acest aspect a fost vizibil și pe tabela care arăta un avantaj de 4 puncte pentru gazde înaintea actului decisiv (79-75). În ultimele 12 minute, cei de la Denver Nuggets au jucat mult mai bine, reușind să își construiască un avantaj de 11 puncte, însă oaspeții au recuperat diferența imediat. Așadar, cu mai puțin de jumătate de minut rămas până la finalul meciului, scorul era 100-100. După câte un time-out cerut de antrenorul fiecărei formații, Paul Millsap a pătruns în spațiul de 3 secunde și a marcat decisiv cu 7 secunde înainte de final. Bojan Bogdanovic nu a mai reușit să înscrie la atacul oaspeților și astfel, Denver Nuggets s-a impus cu 102-100.

Pentru gazde, cei mai buni jucători au fost Nikola Jokic (26 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive), Will Barton (17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Jamal Murray (17 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) și Paul Millsap (15 puncte, 13 recuperări). De partea cealaltă, s-au remarcat Thaddeus Young (18 puncte, 10 recuperări), Darren Collison (17 puncte, 4 pase decisive), Domantas Sabonis (16 puncte, 7 recuperări), Bojan Bogdanovic (16 puncte, 6 recuperări) și Myles Turner (15 puncte, 5 recuperări).

Așadar, Denver Nuggets câștigă pentru a doua oară consecutiv în ultimele secunde după ce, în meciul precedent, Nikola Jokic reușea coșul câștigător în fața lui Dallas Mavericks.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate