Stiri

NBA: Dirk Nowitzki ajunge pe locul al 6-lea pe lista marcatorilor all-time

David Istrate

David Istrate
19.03.2019

Luni, 19 martie, American Airlines Center a găzduit duelul dintre Dallas Mavericks și New Orleans Pelicans, două formații aflate în subsolul clasamentului conferinței de Vest. Partida a fost una foarte disputată, drept dovadă aceasta a avut nevoie de prelungiri pentru a stabili învingătoarea. În ciuda unui joc excelent reușit de Luka Doncic, New Orleans Pelicans s-a impus cu scorul de 129-125.

Cu toate acestea, nu scorul final a fost cel mai important pentru trupa antrenată de Rick Carlisle. Confruntarea cu Pelicans a consemnat un moment extraordinar pentru Dirk Nowitzki, cel care de 21 de ani este liderul lui Dallas Mavericks. Sportivul de 40 de ani a reușit să îl depășească în seara precedentă pe Wilt Chamberlain, devenind astfel al 6-lea marcator din istoria NBA. Cu cele 8 puncte înscrise în partida de aseară, Nowitzki a ajuns la un total de 31.424, cu 5 mai multe decât Chamberlain (31.419).

Coincidență sau nu, coșul prin care Nowitzki l-a depășit pe Chamberlain a venit de la semi-distanță cu un apărător în față, amintindu-ne încă o dată care a fost procedeul preferat al fostului campion NBA. În acest moment, în fața legendei lui Mavs se găsesc următorii jucători: Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, LeBron James și Michael Jordan. Pentru a-l depăși pe Jordan, Nowitzki mai are nevoie de 868 de puncte, echivalentul a 147 de meciuri având în vedere media sa de puncte din acest sezon. Indiferent dacă acest lucru se va întâmpla, Nowitzki rămâne unul din cei mai buni jucători din istoria NBA și probabil cel mai bun baschetbalist european al tuturor timpurilor.

Cât despre Dallas Mavericks, aceasta a încasat cea de-a 42-a înfrângere stagională în urma căreia a căzut pe penultima poziție în conferința de Vest. Luka Doncic a semnat un nou triple-double (29 de puncte, 13 recuperări, 10 pase decisive) însă acesta nu a fost de-ajuns. De partea cealaltă, New Orleans Pelicans cu un bilanț de 31 de victorii și 42 de înfrângeri se menține pe locul al 12-lea în Vest. În partida de aseară, Elfrid Payton a reușit cel de-al 5-lea triple-double consecutiv (19 puncte, 10 recuperări, 11 pase decisive) în timp ce Julius Randle a făcut un nou meci mare (30 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive).

În următoarele trei meciuri, Dallas Mavericks va juca împotriva lui Portland Trail Blazers, Sacramento Kings și Golden State Warriors, în timp ce New Orleans Pelicans le va întâlni pe Orlando Magic, Houston Rockets și Atlanta Hawks.

*foto: Tom Pennington/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate