Stiri

NBA: Dominația lui LeBron James în conferința de Est este în pericol

David Istrate

David Istrate
16.04.2018

nba cleveland lebron playoff 

Duminică seara, în Quicken Loans Arena, Cleveland Cavaliers a primit vizita Indianei Pacers, formație ce a impresionat în acest sezon. Oaspeții au jucat excelent încă de la început și nu le-au dat nicio șansă jucătorilor lui Tyronn Lue. Astfel, Pacers și-a adjudecat primul duel al seriei la o diferență de 18 puncte, scor: 98-80

LeBron James este considerat unul dintre cei mai buni baschetbaliști din istoria ligii nord-americane, discuția actuală axându-se pe lupta dintre el și Michael Jordan. Sportivul de 33 de ani a jucat întreaga sa carieră în Est, reușind să se califice de 8 ori în finala NBA, inclusiv în ultimele 7 sezoane. De 4 ori MVP al ligii, James s-a remarcat cel mai mult prin forța, inteligența și constanța pe care o arată în joc. Aceste caracteristici i-au adus jucătorului născut în Akron, Ohio, 3 titluri de campion NBA.

Având o mentalitate specifică marilor sportivi, LeBron James luptă în fiecare sezon pentru câștigarea campionatului, orice alt rezultat fiind considerat drept un eșec. Acest an competițional a fost foarte dificil pentru Cleveland Cavaliers, echipă ce nu se află într-o formă foarte bună. În vara anului 2017, Kyrie Irving a plecat din Cleveland pentru a juca la Boston Celtics, iar apoi a urmat o serie de mutări care i-a debusolat total, atât pe jucători cât și pe antrenori.

Cu toate acestea, Cleveland Cavaliers a reușit să se califice din nou în playoff, după ce a ocupat poziția a 4-a în sezonul regulat. În prima rundă a postsezonului, echipa condusă de Dan Gilbert a nimerit să joace în compania Indianei Pacers, formație cu un potențial foarte mare. Însă, în mod normal, Cavaliers pornea cu prima șansă, în primul rând, datorită faptului că îl are în lot pe LeBron James, iar în al doilea rând, pentru că a fost în finală în ultimii 3 ani.

Astfel, majoritatea admiratorilor NBA se așteptau la o victorie a gazdelor în prima confruntare a acestei serii. Dar Indiana Pacers a abordat într-un mod foarte curajos această partidă și după primul sfert deja conducea la 19 puncte, scor: 33-14. Gazdele au încercat să recupereze din diferență, însă de fiecare dată când se apropiau la 10 puncte, adversarii forțau și măreau din nou avantajul. Prin urmare, la pauză, tabela arăta un neverosimil 55-38 pentru Indiana Pacers.

După revenirea de la vestiare, LeBron James a început să fie mai agresiv și să arunce mai mult și astfel, echipa sa a reușit să se apropie la 7 puncte, pe finalul sfertului 3. Această diferență a fost atinsă și în actul decisiv dar după acest moment, elevii lui Lue și-au pierdut energia și Pacers s-a îndepărtat din nou pe tabelă. Cu Victor Oladipo în mare formă, echipa din Indianopolis nu a mai scăpat frâiele jocului și a reușit să se impună cu scorul de 98-80. Astfel, pe lângă faptul că a preluat conducerea în această confruntare, Indiana Pacers i-a administrat lui LeBron James singura înfrângere din carieră, suferită în primul meci al rundei întâi.

După această partidă, părerile au fost împărțite: unii susțin că James va rata finala după 8 ani, iar alții spun că baschetbalistul lui Cavaliers va reuși să își ajute echipa să depășească această perioadă. Indiferent de ce se va întâmpla în următoarele jocuri cu Indiana Pacers, este evident că dacă Cavaliers va continua să joace în același mod, câștigarea campionatului va fi un obiectiv aproape imposibil de atins. Prin urmare, întrebarea care se ridică este: S-a sfârșit epoca de dominație a lui King James în conferința de Est?

LeBron James a încheiat meciul cu un triple-double: 24 de puncte, 10 recuperări și 12 pase decisive, în timp ce de la adversari, Victor Oladipo a reușit 32 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive.

Următorul duel dintre cele două formații se va juca miercuri noaptea, de la ora 2:00.

Celălalte meciuri care au avut loc în seara precedentă au fost:

1. Boston Celtics – Milwaukee Bucks 113-107

2. Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 116-108

3. Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 104-101

În această noapte, playoff-ul NBA continuă cu alte două dueluri:

1. Philadelphia 76ers – Miami Heat (ora 3:00 – gazdele conduc cu 1-0) 

2. Golden State Warriors – San Antonio Spurs (ora 5:30 – gazdele conduc cu 1-0)

*foto: nba.com 

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cam cine
    ii poate lua titlul anul asta lui GSW?

    cu 5 ani în urmă (16.04.2018)
    • Istrate David:

      GSW
      Daca ar fi sa imi dau cu parerea as zice ca daca Steph Curry este sanatos, nimeni nu le va lua titlul celor de la GSW. Insa, daca nu isi revine atunci Houston Rockets are cea mai mare sansa.

      cu 5 ani în urmă (16.04.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate