Stiri

NBA: Duel de senzație între europenii Nikola Jokic și Luka Doncic

David Istrate

David Istrate
15.03.2019

În noaptea precedentă, Denver Nuggets și Dallas Mavericks au oferit o confruntare foarte intensă și așa cum era de așteptat, protagoniștii acestui joc au fost Nikola Jokic și Luka Doncic. Cea mai mare parte a meciului a fost controlată de texani dar în cele din urmă Denver Nuggets s-a impus cu scorul de 100-99.

În acest moment al sezonului, cu foarte puține partide rămase, situațiile celor două adversare de aseară sunt foarte diferite. Denver Nuggets este pe locul al doilea în conferința de Vest, „suflându-i în ceafă” lui Golden State Warriors. De partea cealaltă se situează Dallas Mavericks, echipă ce ocupă penultima poziție în cadrul aceleiași conferințe. Prin urmare, la prima vedere, această dispută se anunța a fi una foarte ușoară pentru elevii lui Mike Malone, care jucau pe teren propriu.

Totuși, încă din începutul întâlnirii, oaspeții au intrat foarte montați și au preluat inițiativa. Chiar dacă diferențele de scor nu au fost așa de mari, jucătorii antrenați de Rick Carlisle au arătat că își doresc foarte mult victoria. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 29-26 pentru Dallas Maverics, însă secvența secundă nu a continuat în același mod. Gazdele au preluat controlul asupra meciului și au reușit să conducă pentru aproape 8 minute. În cele din urmă, tot texanii au fost cei care s-au impus și în acest sfert al doilea și astfel, la pauză, Dallas Mavericks conducea cu 57-51.

Puțin uimite de replica solidă arătată de Doncic & Co., gazdele nu s-au regăsit nici după revenirea de la vestiare și astfel, distanța dintre cele două formații a continuat să crească. Totuși, jucătorii lui Dallas Mavericks nu au reușit un parțial decisiv prin care să tranșeze partida astfel că, înaintea actului decisiv, scorul era 89-79. În ultimul sfert, Nikola Jokic și-a condus echipa spre revenire, prin urmare, finalul a fost unul foarte disputat. Cu 3 minute rămase din timpul regulamentar, scorul era 95-95.

După multe faze fără reușite, Luka Doncic a înscris din fața coșului, însă Nikola Jokic a răspuns imediat și astfel, scorul a devenit 97-97. Cu mai puțin de 70 de secunde rămase, Jokic a fost trimis la linia de libere, unde a transformat doar una dintre cele două aruncări. A urmat o nouă serie de acțiuni finalizate fără succes din partea ambelor echipe. Însă, la penultima fază a meciului, Luka Doncic a luat atacul pe cont propriu, a pătruns și a reușit un slam-dunk dintre doi adversari, aducându-și echipa în avantaj. Slovenul a ratat aruncarea suplimentară iar la celălalt panou, Nikola Jokic a aruncat în ultima secundă și a reușit să aducă victoria pentru gazde, scor 100-99.

Nikola Jokic a terminat partida cu 11 puncte, 14 recuperări și 8 pase decisive, însă cel mai bun marcator din echipa sa a fost Paul Millsap cu 33 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. De partea cealaltă, Luka Doncic a fost aproape de un triple-double, contabilizând 24 de puncte, 11 recuperări și 9 pase decisive. Acesta a fost urmat de Jalen Brunson, sportiv ce a reușit 20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

*foto: bsndenver.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!