Stiri

NBA: Final incendiar la duelul dintre Boston Celtics și Milwaukee Bucks

David Istrate

David Istrate
16.04.2018

nba boston bucks video 

În prima confruntare de duminică seara, Boston Celtics a primit vizita lui Milwaukee Bucks, echipă condusă de grecul Giannis Antetokounmpo. Jocul a fost foarte echilibrat, cu multe greșeli de ambele părți, astfel fiind nevoie de prelungiri. În cele din urmă, gazdele și-au respectat statutul și s-au impus cu scorul de 113-107.

Chiar dacă formația din Massachusetts a terminat sezonul regulat pe a doua poziție, având cu 11 victorii mai mult decât Milwaukee Bucks, totuși această serie este considerată una dintre cele mai strânse. Un argument important în acest sens îl reprezintă accidentările care au lovit lotul lui Brad Stevens. Încă din primul meci al sezonului, Celtics l-a pierdut pe unul din principalii jucători ai săi și anume Gordon Hayward. Au urmat apoi și alte lovituri prin accidentarea lui Kyrie Irving, care nu va mai juca în acest sezon, și a lui Marcus Smart.

De partea cealaltă, Milwaukee Bucks a reușit pe parcursul celor 82 de meciuri de dinaintea playoff-ului să construiască o echipă foarte puternică. Joe Prunty, antrenorul formației, a adoptat un joc bazat pe forță, viteză și agilitate în defensivă. În plus, cu un jucător precum Antetokounmpo în lot, este foarte ușor pentru colegii săi să pornească atacuri după greșeli ale adversarilor.

Cu toate acestea, Boston Celtics a început mai bine partida și, după actul inaugural, conducea la o diferență de 12 puncte, scor: 29-17. A urmat însă un run de 26-4 pentru oaspeți și astfel, aceștia au trecut în avantaj. Pe finalul primei reprize, jocul s-a mai liniștit puțin și acest lucru le-a îngăduit celor de la Celtics să marcheze câteva coșuri ușoare. Prin urmare, la pauză tabela arăta 47-44 pentru Milwaukee Bucks.

În cea de-a doua parte a meciului, elevii lui Brad Stevens s-au aflat cel mai des în față, după o prestație foarte bună din partea lui Al Horford și Marcus Morris. De partea cealaltă, Antetokounmpo, Middleton și Brogdon au ținut-o pe Bucks în joc. Cu toate acestea, părea că Boston Celtics este foarte aproape de obținerea primei victorii din playoff. Cu puțin peste trei minute de joc, gazdele conduceau cu scorul de 86-80 dar Antetokounmpo a transformat două libere și apoi a reușit un coș pe layup. Rozier a înscris imediat un coș de 3 puncte, însă Middleton a răspuns în mai puțin de 15 secunde. Bucks s-a apropiat la un punct după liberele lui Brogdon și astfel, cu jumătate de minut rămas scorul era 92-91. Horford, faultat, a fost impecabil de la linia de fault, însă Antetokounmpo a dat rapid un dunk la celălalt panou. Au urmat din nou două lovituri de pedeapsă pentru Horford, care a dus scorul la 96-93, cu 15 secunde rămase.

După acest moment, a urmat o secvență incredibilă. Mai întâi, Malcolm Brogdon a egalat printr-un coș de 3 puncte, însă Celtics avea atacul cu 11 secunde de joc. Terry Rozier a primit mingea la repunere și după un crossover a înscris o triplă în ultima secundă. Cu toate acestea, pe tabelă au mai rămas 0.5 secunde, care au fost de-ajuns pentru ca Khris Middleton să egaleze cu un coș extraordinar.

INSANE. 😱😱😱

A post shared by House of Highlights (@houseofhighlights) on Apr 15, 2018 at 12:42pm PDT

În prelungiri, cele două formații au mers cap la cap până la jumătatea acestei perioade. După acest moment, gazdele, mai sigure pe ele, au preluat definitiv conducerea și au reușit să își adjudece primul duel al acestei serii cu scorul de 113-107.

De la gazde, cinci jucători au reușit în total să marcheze cât întreaga echipă a lui Bucks: Al Horford (24 de puncte, 12 recuperări), Terry Rozier (23 de puncte), Marcus Morris (21 de puncte, 7 recuperări), Jaylen Brown (20 de puncte) și Jayson Tatum (19 puncte, 10 recuperări).

De partea cealaltă, doi componenți ai lotului lui Prunty au fost aproape de triple-double: Giannis Antetokounmpo (35 de puncte, 13 recuperări, 7 pase decisive) și Khris Middleton (31 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive). De asemenea, Malcolm Brogdon a contribuit cu 16 puncte, 4 recuperări și un coș de 3 puncte într-un moment decisiv.

Milwaukee Bucks va încerca să își ia revanșa în meciul doi al acestei serii, care se va juca tot în Boston, marți noaptea, de la ora 3:00.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate