Stiri

NBA: Golden State Warriors o învinge pe Portland Trail Blazers și se califică în finală

David Istrate

David Istrate
21.05.2019

Cea de-a patra partidă a confruntării dintre Golden State Warriors și Portland Trail Blazers a stabilit prima echipă calificată în finala NBA. Este vorba despre trupa antrenată de Steve Kerr, care a reușit să ajungă în ultimul act al ligii nord-americane de baschet pentru a 5-a oară consecutiv.

Lipsită de Kevin Durant, Golden State Warriors a făcut trei meciuri excelente împotriva formației antrenate de Terry Stots și a dus scorul la 3-0. Prin urmare, era puțin probabil ca Portland Trail Blazers să mai revină și să obțină calificarea. Californienii au început mai bine și cel de-al doilea joc din Moda Center și s-au aflat la conducere timp de aproximativ 15 minute. Însă, de la jumătatea actului secund, gazdele au preluat inițiativa și datorită lui Meyers Leonard, care a marcat 25 de puncte în prima repriză, au intrat la vestiare în avantaj, scor 69-65. Acestea au continuat să joace excelent și în partea a doua și s-au distanțat chiar și la 17 puncte. Cu toate acestea, oaspeții nu au renunțat și treptat au redus tot avantajul adversarilor. Egalitatea s-a restabilit pe tabelă cu un minut și 48 de secunde rămase din timpul regulamentar și scorul a rămas neschimbat până la final. Prin urmare, partida a avut nevoie de o repriză suplimentară. În următoarele cinci minute, Curry & Co. au controlat jocul și s-au impus la două puncte, scor 119-117, calificându-se în finala NBA.

Atât Steph Curry (37 de puncte, 13 recuperări, 11 pase decisive, o intercepție), cât și Draymond Green (18 puncte, 14 recuperări, 11 pase decisive, 3 intercepții, 2 capace) au reușit câte un triple-double, devenind primii coechipieri din istorie care realizează această performanță în același meci de playoff. Din lotul lui Steve Kerr, s-au mai remarcat: Klay Thompson (17 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Kevon Looney (12 puncte, 14 recuperări, o intercepție, un capac) și Alfonzo McKinnie (12 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă, gazdele au avut trei jucători cu minim 25 de puncte: Meyers Leonard (30 de puncte, 12 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție, un capac), Damian Lillard (28 de puncte, 12 pase decisive, 4 recuperări) și CJ McCollum (26 de puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări, 2 capace, o intercepție). Singurul care a mai atins borna celor 10 puncte înscrise a fost Zach Collins, care a adunat 10 puncte, 2 recuperări și un capac.

Așadar, datorită acestui rezultat, Golden State Warriors confirmă că este echipa momentului și se califică în finala NBA pentru a 5-a oară consecutiv, având șansa de a obține cel de-al 4-lea titlu. Mai departe, formația din Oakland o va întâlni pe câștigătoarea seriei dintre Milwaukee Bucks și Toronto Raptors. În acest moment, scorul este 2-1 pentru trupa la care activează Giannis Antetokounmpo, însă următorul joc va avea loc în Canada, pe terenul lui Raptors. Meciul 4 este programat în această noapte (21.05) de la ora 3:30.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!