Stiri

NBA: Golden State Warriors se impune la 31 de puncte în fața lui Denver Nuggets și preia șefia clasamentului în Vest

David Istrate

David Istrate
16.01.2019

La jumătatea sezonului regulat, competiția în conferința de Vest este mai intensă ca niciodată, 14 echipe având șanse la playoff. În seara precedentă, liderul clasamentului, Denver Nuggets, a primit vizita campioanei NBA, într-un duel ce avea drept miză ocuparea primei poziții în Vest. Într-o arenă cunoscută drept una din cele mai dificile pentru adversari, Golden State Warriors a făcut un meci perfect și s-a impus cu scorul de 142-111.

Până în acest moment, Denver Nuggets are un sezon excelent, în care a reușit să ajungă, de la o formație ce ratase playoff-ul la una care se află în fruntea conferinței de Vest după 43 de partide jucate. De partea cealaltă, campioana en-titre a început foarte bine, apoi a trecut printr-o perioadă mai slabă ce a coincis cu momentele în care Steph Curry a fost accidentat, iar acum se pare că jucătorii lui Steve Kerr și-au revenit. Înaintea acestei confruntări, Denver Nuggets avea 29 de victorii și 13 înfrângeri, în timp ce Golden State Warriors avea 29 de victorii și 14 înfrângeri, acest aspect contribuind la importanța acestui joc.

Primul sfert a fost unul în care ambele tabere au renunțat la defensivă și s-au concentrat pe partea ofensivă, reușind împreună să înscrie 89 de puncte în 12 minute. Oaspeții au înscris 51 de puncte, marcând 10 coșuri de 3 puncte și au reușit astfel să își adjudece recordul pentru cele mai multe puncte marcate în primul sfert din istorie. Deja cu un avantaj de 13 puncte după actul inaugural, Golden State Warriors nu a ridicat piciorul de pe accelerație și astfel, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 79-60. Cu moralul serios afectat după primele 24 de minute, jucătorii lui Mike Malone nu s-au regăsit nici în a doua parte a jocului și diferența dintre cele două formații a luat proporții tot mai mari. Steph Curry, Klay Thompson și Kevin Durant au făcut spectacol în arena din Colorado, iar Golden State Warriors și-a adjudecat și ultimele două sferturi, câștigând partida cu scorul de 142-111.

Trio-ul ofensiv al oaspeților a totalizat 89 de puncte și 18 coșuri de la distanță, cu 4 mai multe decât întreaga echipă adversă. Steph Curry a fost liderul echipei sale, terminând meciul cu 31 de puncte (8 triple), 6 recuperări și 4 pase decisive. Dublul MVP a fost urmat de Klay Thompson, cu 31 de puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă și 3 intercepții, și de Kevin Durant, sportiv ce a contabilizat 27 de puncte, 4 recuperări și 6 pase decisive.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al gazdelor a fost Malik Beasley cu 22 de puncte, în timp ce Jamal Murray a adunat 21 de puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive. Cel mai bun jucător al lui Denver Nuggets, Nikola Jokic, a reușit în acest meci doar 17 puncte, la care a adăugat 4 recuperări și 8 pase decisive.

Datorită acestei victorii, Golden State Warriors trece pe prima poziție în conferința de Vest și rămâne de văzut dacă va reuși să se mențină acolo până la finalul campionatului. În prezent, californienii arată o poftă de joc extraordinară, reușind pentru a doua oară în trei partide să depășească borna celor 140 de puncte. De altfel, cel mai probabil la finalul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare, va reveni în formație DeMarcus Cousins, un jucător foarte valoros.

În schimb, pentru Denver Nuggets această confruntare reprezintă a doua înfrângere în ultimele trei jocuri, după ce în urmă cu 3 zile a pierdut inexplicabil în fața lui Phoenix Suns. Este foarte important în acest moment pentru echipa din Mile High City să mențină un anumit nivel de constanță, care adesea le-a lipsit jucătorilor lui Mike Malone.

*foto: skysports.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate