Stiri

NBA: James Harden atinge o performanță unică în istoria NBA

David Istrate

David Istrate
31.01.2018

james harden triple double 60 puncte

În seara precedentă, a avut loc un duel destul de dezechilibrat la prima vedere, între a doua echipă din Vest, Houston Rockets și ocupanta ultimei poziții din Est, Orlando Magic. Cu toate acestea, trupa lui Mike D'Antoni s-a impus greu la o diferență de 7 puncte, scor 114-107.

Houston Rockets a abordat această întâlnire fără superstarul Chris Paul și fără Trevor Ariza, în timp ce Frank Vogel, antrenorul lui Orlando Magic, nu i-a utilizat pe Aaron Gordon și Nikola Vucevic. Gazdele au înscris primele puncte ale partidei prin Clint Capela, dar apoi jucătorii din Florida au preluat conducerea. Diferența de 4 puncte a fost însă rapid recuperată și Houston Rockets s-a aflat în frunte până aproape de finalul sfertului întâi. În cele din urmă, actul secund a început de la scorul de 30-27 pentru Magic. Această perioadă a fost dominată în mare parte de oaspeți, care au reușit să se mențină în fața adversarilor, prin coșurile lui Jonathan Simmons, Marreese Speights și Shelvin Mack.

James Harden avea la pauză 24 de puncte înscrise și asta doar anunța ceea ce urma să se întâmple. În cea de-a doua parte a meciului, jucătorul născut în Los Angeles a dominat jocul și a reușit să înscrie încă 36 de puncte. Cu toate acestea, meciul nu s-a ușurat pentru texani, cea mai mare diferență fiind de 7 puncte. Prin urmare, cu 2 minute înainte de final scorul era egal, 107-107. Însă Harden a fost din nou decisiv pentru echipa sa și după ce a marcat 2 puncte de la semi-distanță, el a reușit să transforme și un coș de 3 cu fault. Apoi Mbah a Moute a închis meciul cu 2 libere și Houston Rockets și-a adjudecat o nouă victorie, cu scorul de 114-107.

James Harden a terminat partida cu un triple-double de senzație: 60 de puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive. ”Bărbosul” este primul jucător din istoria NBA care realizează un triple-double cu minim 60 de puncte marcate. Această performanță arată din nou de ce Harden a fost în discuțiile pentru titlul de MVP în ultimele 3 sezoane.

Adversarii au avut un joc colectiv foarte bun și drept urmare 6 jucători au marcat peste 10 puncte. Aceștia au fost Mario Hezonja (17 puncte), Marreese Speights (17 puncte), Shelvin Mack (15 puncte), Jonathan Simmons (15 puncte), D.J. Augustin (13 puncte) și Evan Fournier (12 puncte).

În urma acestei partide, Houston Rockets cu 36 de victorii și 13 înfrângeri își consolidează poziția a doua în conferința de Vest. De partea cealaltă, Orlando Magic încaseaza cea de-a 35-a înfrângere și pierde astfel ocazia de a părăsi ultimul loc al conferinței de Est.

*foto – Sports Illustrated

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate