Stiri

NBA: James Harden, de neoprit în victoria lui Houston Rockets cu San Antonio Spurs

David Istrate

David Istrate
23.03.2019

Vineri, 22 martie, în Toyota Center a avut loc un derby al statului Texas între Houston Rockets și San Antonio Spurs. Gazdele au dominat o bună parte a meciului dar și-au făcut viața grea pe final, când elevii lui Gregg Popovich au reușit să revină la conducere. În cele din urmă, cu Harden aflat într-o zi de excepție, Houston Rockets s-a impus la o diferență de 6 puncte, scor 111-105.

Cu doar două zile înainte de această partidă, Houston Rockets a suferit o înfrângere dureroasă în fața lui Memphis Grizzlies. Acea dispută a avut nevoie de prelungiri iar după 5 minute foarte tensionate, Jonas Valanciunas stabilea scorul final, 126-125. Atunci, James Harden a marcat 57 de puncte, fiind impresionant mai ales în momente-cheie. Tot în acea zi, San Antonio Spurs a pierdut pe teren propriu în fața lui Miami Heat, încheindu-și seria de 11 victorii consecutive.

Având în vedere rezultatele ultimelor întâlniri, putem afirma că ambele tabere erau pregătite să dea totul pe teren. În ciuda acestui fapt, Houston Rockets s-a stabilit la conducere foarte devreme și în primul sfert conducea la 15 puncte. În actul secund, oaspeții au avut o scurtă răbufnire de orgoliu și au reușit să recupereze din deficit însă gazdele au preluat din nou inițiativa. Așadar, la pauză, Houston Rockets avea un avantaj de 15 puncte, scor 62-47.

Cei de la San Antonio Spurs au revenit de la vestiare cu o atitudine schimbată și cu un joc mult mai bun și în doar 12 minute au recuperat acea diferență de 15 puncte, câștigând sfertul al treilea cu 34-19. În ultima secvență, jocul a devenit mult mai echilibrat și se părea că învingătoarea va fi decisă de-abia pe final. San Antonio Spurs a trecut la conducere însă James Harden și-a ținut echipa în joc, fiind de neoprit în ofensivă. În cele din urmă, ajutați de un public numeros, jucătorii lui Mike D'Antoni s-au impus cu scorul de 111-105.

James Harden a reușit al doilea meci consecutiv cu peste 50 de puncte marcate, înregistrând 61 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și o pasă decisivă. Acesta a transformat 14 libere și a înscris 9 aruncări de la distanță. În urma acestui joc, Harden este singurul jucător din acest sezon care are multiple meciuri cu peste 60 de puncte. De asemenea, în cursul acestei partide, superstarul lui Rockets a urcat pe locul 10 în clasamentul all-time al aruncărilor de 3 puncte marcate, depășindu-l pe Joe Johnson. În acest moment, baschetbalistul de 29 de ani are 1981 de coșuri de 3 puncte.

Din tabăra gazdelor, s-au mai remarcat Chris Paul (18 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări), Eric Gordon (12 puncte), Clint Capela (7 puncte, 16 recuperări, 4 pase decisive) și PJ Tucker (10 recuperări). În schimb, de la oaspeți principalii marcatori au fost Bryn Forbes (20 de puncte, 5 recuperări), Derrick White (18 puncte, 8 recuperări) și DeMar DeRozan (16 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive).

În urma acestui joc, Houston Rockets se menține pe locul al treilea în conferința de Vest, cu 46 de victorii și 27 de înfrângeri, în timp ce San Antonio Spurs cade pe poziția a 8-a, cu 42 de victorii și 31 de înfrângeri.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate