Stiri

NBA: James Harden, votat în unanimitate în prima echipă a ligii

Eduard Popa

Eduard Popa
19.05.2017

all nba first team 2016 2017

Guard-ul lui Houston Rockets, James Harden, a fost votat în unanimitate în prima echipă a ligii profesioniste de baschet nord-american (All-NBA First Team).

Harden a trecut de la poziția doi la cea de conducător de joc, mutare care s-a dovedit o adevărată binecuvântare pentru jucătorul lui Houston. Harden a fost al doilea cel mai bun marcator al ligii (29,1 puncte pe meci), cel mai bun pasator (11,2 assists), a adunat și 8,1 recuperări cumulând 22 de triple double pentru Houston Rockets care a terminat sezonul cu 55-27.

Alături de Harden, în prima echipă a NBA se află și LeBron James, care ajunge astfel la a 11-a selecție în First Team și a 13-a selecție de la All-NBA. LeBron a adunat 26,4 puncte pe meci, 8,7 pase decisive (career high) și 8,6 recuperări.

De asemenea, Russell Westbrook a ajuns în All-NBA First Team pentru a doua oară în carieră. Westbrook a reușit un sezon istoric, depășind recordul lui Oscar Robertson de triple double uri într-un sezon (42) și adunând medii de 31,6 puncte pe meci, 10,7 recuperări și 10,4 pase decisive. Conducătorul de joc al Oklahomei este al doilea din istorie care termină un sezon cu o medie de triple-double, după același Robertson.

Primul cinci din NBA este completat de extrema celor de la San Antonio Spurs, dublu Defensive Player of the Year en-titre Kawhi Leonard (25,5 puncte pe meci) și Anthony Davis de la New Orleans Pelicans (28 puncte, 11,8 recuperări, 2,2 capace pe meci).

A doua echipă din NBA îi are în componență trei debutanți în All-NBA Teams, Isaiah Thomas (Boston Celtics), Giannis Antetokounmpo de la Milwaukee Bucks și pivotal lui Utah Jazz, Rudy Gobert. Aceștia sunt acompaniați de dublul MVP al Ligii Stephen Curry (Golden State Warriors) și colegul său de echipă, Kevin Durant.

Alți trei debutanți pe lista All-NBA apar și în a treia echipă a ligii: conducătorul de joc John Wall (Washington Wizards), DeMar DeRozan (Toronto Raptors) și Jimmy Butler (Chicago Bulls). Aceștia sunt acompaniați de DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers) și Draymond Green de la Golden State Warriors.

Mai jos lista completă a All-NBA Teams, cu numărul de puncta primit între paranteze.

2016-17 ALL-NBA FIRST TEAM
Guard: James Harden, Houston (500)
Forward: LeBron James, Cleveland (498)
Guard: Russell Westbrook, Oklahoma City (498)
Forward: Kawhi Leonard, San Antonio (490)
Center: Anthony Davis, New Orleans (343)

2016-17 ALL-NBA SECOND TEAM
Center: Rudy Gobert, Utah (339)
Guard: Stephen Curry, Golden State (290)
Forward: Giannis Antetokounmpo (258)
Forward: Kevin Durant, Golden State (239)
Guard: Isaiah Thomas, Boston (236)

2016-17 ALL-NBA THIRD TEAM
Forward: Draymond Green, Golden State (134)
Guard: John Wall, Washington (125)
Forward: Jimmy Butler, Chicago (102)
Guard: DeMar DeRozan, Toronto (62)
Center: DeAndre Jordan, L.A. (54)

*foto: Sports Illustrated

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ARK :

    .
    Harden, Playoffs choker.
    Imi place cum joaca in sezon, dar nu face fata in playoff.

    cu 6 ani în urmă (19.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!