Stiri

NBA: Kristaps Porzingis va rata restul sezonului

David Istrate

David Istrate
07.02.2018

kristaps porzingis accidentare

Sezonul acesta a fost unul din cele mai dificile din ultimii ani din punct de vedere al accidentărilor. De la Gordon Hayward care și-a rupt piciorul în primul meci până la DeMarcus Cousins sau Andre Roberson, numeroși jucători au fost nevoiți să părăsească terenul cu sprijinul colegilor lor. În seara trecută, Kristaps Porzingis a devenit al patrulea jucător din echipa lui LeBron James de la All Star Game care se accidentează.

Ieri, Madison Square Garden, celebra sală din New York City, a găzduit un duel care se anunța a fi foarte interesant. Gazdele, aflate într-un moment de reconstrucție după plecarea lui Carmelo Anthony, veneau după 3 înfrângeri consecutive. De partea cealaltă, Milwaukee Bucks câștigase 6 din ultimele 9 meciuri, acest lucru fiind datorat într-o anumită măsură revenirii lui Kris Middleton în lotul lui Joe Prunty. Mai mult de atât, în timp ce oaspeții ocupă o poziție confortabilă în primele 8 echipe ale conferinței de Est, New York Knicks nu se poate lăuda cu acest lucru. Porzingis & Co. se aflau pe locul al 11-lea, dar la doar 3 victorii în spatele lui Philadelphia 76ers, a 8-a echipă din Est.

În debutul partidei, jocul a fost destul de echilibrat și niciuna dintre echipe nu a reușit să se distanțeze. Cu toate acestea, pe tabelă s-a consemnat un ușor avantaj pentru gazde, care conduceau la un punct la finalul primei secvențe, scor 26-25. În sfertul al doilea, părea că meciul va continua în același fel însă după 4 minute, Kristaps Porzingis a reușit să își depășească adversarul și să marcheze un slam dunk spectaculos de lângă Giannis Antetokounmpo. Din păcate pentru el, la aterizare letonul s-a lovit la genunchi și nu a mai putut continua. Sportivul a fost dus imediat la vestiare, iar verdictul dat de medici a fost de ruptură a ligamentelor încrucișate din genunchiul stâng. Prin urmare, este destul de clar că cel poreclit „The Unicorn” nu va mai evolua în acest sezon, ratând astfel și primul său All Star Game.

După acest eveniment, gazdele au mai reușit să țină câteva minute de avantaj, însă apoi Bucks a preluat conducerea și nu a mai pierdut-o până la final. În cele din urmă, oaspeții, conduși de Antetokounmpo, s-au impus la o diferență de 14 puncte, scor 103-89. Milwaukee Bucks ajunge la cea de-a 30-a victorie din acest sezon și cu 23 de înfrângeri este a 5-a echipă în conferința de Est.

Cel mai bun jucător al lui New York Knicks a fost turcul Enes Kanter care a terminat cu 19 puncte și 16 recuperări, urmat de Courtney Lee cu 14 puncte și de Porzingis care a reușit 10 puncte în cele 11 minute jucate. De partea cealaltă, Milwaukee Bucks a avut 3 jucători ce au înscris minim 20 de puncte: Giannis Antetokounmpo (23 de puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive), Eric Bledsoe (23 de puncte, 5 recuperări și 8 pase decisive) și Kris Middleton (20 de puncte, 4 recuperări).

Această accidentare este o veste foarte proastă pentru new-yorkezi, care și-au pierdut liderul și cel mai bun jucător într-o perioadă importantă pentru viitorul echipei. În acest sezon, Porzingis adunase în medie 22.9 puncte, 6.7 recuperări și 2.4 capace în 32.8 minute pe partidă, fiind selectat în premieră la meciul starurilor din Los Angeles.

De asemenea, reamintim că Kristaps Porzingis este al 4-lea jucător care ratează All Star Game, după DeMarcus Cousins, John Wall și Kevin Love. Cei 3 jucători din Team LeBron au fost înlocuiți de Paul George, Andre Drummond și Goran Dragic și urmează ca Adam Silver, comisarul NBA, să decidă cine va juca în locul lui Porzingis.

*foto – nytimes.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!