Stiri

NBA: LeBron și Curry și-au ales coechipierii

David Istrate

David Istrate
26.01.2018

nba lebron curry

Joi, 25 ianuarie, cei doi căpitani LeBron James și Steph Curry și-au exprimat preferințele și au format cele două trupe ce se vor duela în All Star Game 2018. 

Prin urmare, James i-a selectat pe: DeMarcus Cousins (New Orleans Pelicans), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Kevin Durant (Golden State Warriors) și Kyrie Irving (Boston Celtics) în echipa de start. Rezervele superstarului lui Cavaliers sunt: LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Bradley Beal (Washington Wizards), Kevin Love (Cleveland Cavaliers), Victor Oladipo (Indiana Pacers), Kristaps Porzingis (New York Knicks), John Wall (Washington Wizards) și Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder).

Din primul 5 al Team Curry fac parte: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks), DeMar DeRozan (Toronto Raptors), Joel Embiid (Philadelphia 76ers) și James Harden (Houston Rockets). Rezervele alese de Curry sunt: Jimmy Butler (Minnesota Timberwolves), Draymond Green (Golden State Warriors), Al Horford (Boston Celtics), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Kyle Lowry (Toronto Raptors), Klay Thompson (Golden State Warriors) și Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves).

Alegerile nu sunt făcute în această ordine, iar draft-ul nu a fost televizat, la dorința Asociației Jucătorilor. Aceștia au susținut că anumiți jucători s-ar putea supăra în momentul în care văd ordinea și este mai bine să se evite astfel de situații. De partea cealaltă, fanii baschetului au cerut să fie transmisă în direct această etapă a All Star Game, pentru că ar fi stârnit un interes foarte mare.

LeBron James, având cele mai multe voturi, a fost cel care a început. Cel mai probabil, acesta l-a ales cu prima opțiune pe Kevin Durant, rivalul și prietenul său de la Warriors, deoarece, în caz contrar, ar fi fost puțin probabil ca acesta să nu fie luat de Steph Curry de la început. Cel puțin așa crede Durant, care a postat pe Instagram o poză în care se felicita pentru că a fost ales primul și lansa o amenințare colegului său de la Warriors, Curry.

kevin durant curry lebron nba all star game

Cele două combatante sunt destul de diferite din punct de vedere al compoziției. Astfel, trupa lui LeBron este formată din 7 jucători de talie înaltă și doar 5 fundași și extreme, pe când adversara are fix invers. De asemenea, din punct de vedere al relațiilor de joc, fiecare echipă are mai mulți jucători de la aceeași formație. La cei ce vor juca în echipament alb, se găsesc 3 cupluri: LeBron James – Kevin Love, Anthony Davis – DeMarcus Cousins și Bradley Beal – John Wall. La cei ce vor juca în echipament negru, spectatorii îi vor putea vedea pe Stephen Curry – Klay Thompson – Draymond Green, DeMar DeRozan – Kyle Lowry și Jimmy Butler – Karl-Anthony Towns. Mai mult, sunt 5 debutanți la acest All Star Game, 3 în echipa lui LeBron: Bradley Beal, Kristaps Porzingis și Victor Oladipo și 2 în echipa lui Curry: Joel Embiid și Karl-Anthony Towns.

Un alt aspect de urmărit este faptul că LeBron James va juca din nou alături de Kyrie Irving, cei doi ieșind campioni împreună în 2016. De asemenea, Kevin Durant și Russell Westbrook, sportivi ce au luptat împreună la Oklahoma City Thunder timp de multe sezoane, se vor reuni la Los Angeles.

Antrenorii celor două echipe vor fi selectați de la cluburile cu cele mai bune recorduri din fiecare conferință. Însă, Steve Kerr și Brad Stevens tehnicienii lui Golden State Warriors, respectiv Boston Celtics, nu au voie să antreneze la All Star Game, deoarece ei au fost și anul trecut. Prin urmare, momentan cei doi eligibili pentru această partidă sunt Dwayne Casey (Toronto Raptors) și Mike D'Antoni (Houston Rockets).

Una peste alta, acest meci se anunță foarte interesant datorită schimbărilor făcute la nivelul ligii și promite mult spectacol. All Star Game 2018 va avea loc în 18 februarie, în Staples Center, Los Angeles.

*foto: slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!