Stiri

NBA: LeBron James a devenit al 5-lea marcator din istoria ligii nord-americane

David Istrate

David Istrate
15.11.2018

Los Angeles Lakers a reușit să obțină cea de-a 4-a victorie consecutivă în campionat, după un meci excelent în compania lui Portland Trail Blazers. Datorită jocului foarte bun prestat de LeBron James, formația condusă de Luke Walton a dominat acest duel istoric și a câștigat cu 126-117.

Este a treia oară când cele două echipe din conferința de Vest se întâlnesc în acest sezon. Prima înâlnire, care a coincis și cu prima partidă a sezonului, a fost câștigată de Portland Trail Blazers, dar apoi Los Angeles Lakers și-a luat revanșa câștigând pentru prima oară după foarte mulți ani în Portland. Trupa condusă de Terry Stots avea un record de 10 victorii și 7 înfrângeri, în timp ce adversara ei reușise să treacă, după o lungă secetă, de procentajul de 50% la victorii, având 7-6.

Într-o Staples Center umplută până la refuz, gazdele au început mai bine confruntarea și au avut un scurt moment în care au condus, dar apoi Lillard și McCollum și-au readus echipa în față. Portland Trail Blazers a continuat să își domine adversara și și-a construit la un moment dat un avantaj de peste 10 puncte. Însă, începând cu secvența secundă, LeBron James a jucat din ce în ce mai bine, atât în apărare cât și în atac, și astfel, la finalul primei reprize, LA Lakers conducea cu 59-55. În partea a doua a meciului, cvadruplul MVP nu a scăzut nivelul jocului și, ajutat și de restul coechipierilor, a reușit să aducă a 8-a victorie stagională pentru LA Lakers.

LeBron James a avut o prestație aproape perfectă, terminând cu 44 de puncte, 10 recuperări, 9 pase decisive, o intercepție și 3 capace. Sportivul de 33 de ani a stat foarte bine și la nivelul aruncărilor, unde a avut 83.3% de la distanță (5/6) și 61.5 % din interiorul semicercului (8/13). Este de remarcat că la două zile după ce James declara: „În acest moment sunt un gunoi de la linia de libere”, acesta a reușit și înscrie 13 libere din 15 primite.

Dincolo de aceste statistici, LeBron James a realizat o performanță extraordinară, ajungând pe locul 5 în lista all-time a marcatorilor din NBA. Culmea, sportivul născut în Akron l-a depășit pe Wilt Chamberlain tot printr-o lovitură de la linia de pedeapsă. În acest moment, James are 31.425 de puncte în cariera sa, luând în considerare doar punctele marcate în sezonul regulat. Cei patru baschetbaliști care se află înaintea lui James sunt: Kareem Abdul-Jabaar, Karl Malone, Kobe Bryant și Michael Jordan. Observăm astfel că din primii cinci marcatori din istoria NBA, patru au jucat pentru Los Angeles Lakers.

În acest moment, LeBron James se află la 867 de puncte de Michael Jordan, fiind foarte posibil să îl depășească în acest sezon. De asemenea, diferența dintre superstarul lui Lakers și Kareem Abdul-Jabaar este de puțin sub 7000 de puncte, prin urmare nu este exclus ca la finalul carierei, LeBron James să fie cel mai bun marcator din istoria ligii.

După această performanță, cel mai bun jucător al partidei a declarat:

„Când sunt capabil să fac ceea ce iubesc și să o fac la un asemenea nivel, având în minte oamenii extraordinari care au fost înaintea mea, mă gândesc la orașul meu natal, Akron. Știind de unde am venit și cât de greu mi-a fost până în acest punct vreau să îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat aceste abilități. De asemenea vreau să mulțumesc antrenorilor și coechipierilor pe care i-am avut de-a lungul carierei mele pentru că m-au adus până aici.”

În acest sezon, care reprezintă al 16-lea an din cariera lui LeBron James, baschetbalistul de 2.03 are medii de 26.4 puncte, 7.8 recuperări și 7.1 pase decisive. Los Angeles Lakers, cu 8 victorii și 6 înfrângeri, se află pe poziția a 7-a în conferința de Vest și are speranțe mari la playoff.

*foto: usa today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate