Stiri

NBA: LeBron James a revenit în victoria cu LA Clippers și a fost aproape de un triple-double

David Istrate

David Istrate
01.02.2019

În seara precedentă, Staples Center a găzduit o nouă confruntare tradițională între LA Clippers și LA Lakers, cele două formații ce folosesc arena din California pentru jocurile de pe teren propriu. Pentru ambele echipe, acest duel avea o importanță deosebită, deoarece diferența dintre ele este una foarte mică, iar orice pas greșit te poate scoate în afara playoff-ului.

Din punct de vedere al motivației, jucătorii lui LA Clippers stăteau mai bine atât prin prisma faptului că se află pe o poziție mai bună, cât și datorită faptului că au reușit să treacă peste o perioadă mai dificilă și se aflau în proces de revenire. De partea cealaltă, LA Lakers, lipsită de LeBron James pentru mai mult de o lună, nu a reușit să se regăsească în „Vestul Sălbatic” și a căzut până pe locul al 9-lea. De asemenea, discuțiile din presă în legătură cu Anthony Davis și venirea lui la Lakers cu siguranță nu fac bine tinerilor din lotul antrenat de Walton.

Însă, cei de la LA Lakers au încercat să surprindă prin introducerea în lot a lui LeBron James și a lui Kyle Kuzma, doi jucători ce erau anunțați drept indisponibili. Cele două adversare au mers cap la cap în prima repriză, dar în partea a doua a meciului a început să se facă observat impactul lui James, iar Lakers a preluat conducerea. Avantajul „oaspeților” a continuat să se mărească și aceștia conduceau la 12 puncte înaintea celui de-al 4-lea sfert, scor 87-75. Baschetbaliștii pregătiți de Doc Rivers nu au renunțat la luptă și au reușit să revină, egalând în ultimul minut al timpului regulamentar. Aceștia au ratat ocazia de a prelua conducerea și cu puțin peste 10 secunde rămase, LeBron James a avut ocazia de a închide meciul. Superstarul american a fost apărat excelent de Tobias Harris și astfel, cele două rivale s-au aflat la egalitate după primele 48 de minute. În prelungiri, cei de la LA Lakers au jucat mai bine, reușind să-și păstreze concentrarea atât în atac cât și în apărare și în cele din urmă s-au impus cu scorul de 123-120.

LeBron James a terminat această partidă cu 24 de puncte, 14 recuperări și 9 pase decisive, în timp ce Lance Stephenson, venit de pe bancă, a contribuit cu 20 de puncte. De asemenea, din lotul lui Lakers s-au mai remarcat Rajon Rondo cu 14 puncte, 13 recuperări și 7 pase decisive și Brandon Ingram cu 19 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

De partea cealaltă, LA Clippers a avut 7 jucători în double-digits: Lou Williams (24 de puncte, 3 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții), Patrick Beverley (17 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții), Tobias Harris (15 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive), Montrezl Harrell (15 puncte, 8 recuperări), Avery Bradley (13 puncte, 8 recuperări) și Shai Gilgeous-Alexander (10 puncte).

În urma acestui joc, LA Clippers se menține în fața concitadinei, având 28 de victorii și 24 de înfrângeri, însă LA Lakers se află la un singur joc distanță cu un bilanț de 27 de victorii și 25 de înfrângeri. Mai mult decât lupta pentru a fi deasupra rivalei, cele două sunt și într-o confruntare directă pentru locul al 8-lea în conferința de Vest. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarea perioadă, dacă vor reuși cei de la Lakers să îl achiziționeze pe Anthony Davis, mutare care ar schimba întreaga situație a conferinței.

*foto: Harry How/Getty Images

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    LBJ
    GOAT!

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    studentU
    Dacă LeBron James este GOAT, Michael Jordan ce îi? Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      e o chestie de parere personala
      cand vorbim de valoarea comparativa a unor competitori de top din generatii diferite. sunt atat de multe variabile incat e greu poti spune ca poti avea o parare "obiectiva".
      Dar, dupa parearea mea, LBJ - Freight Train a tras dupa el spre titlu mai multe echipe cu loturi mai subtiri decat a factu-o MJ. Care, tot dupa parerea mea subiectiva, a fost un sportiv mult mai talentat decat LBJ.

      cu 5 ani în urmă (01.02.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer:

      ...
      Pe de alta parte nici baschetul din vremea lui Jordan nu se compara cu cel de acum

      cu 5 ani în urmă (01.02.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Trancer
    Bine punctat. Din păcate acum in NBA se joacă un baschet de circa 3 sferturi axat pe ofensiva iar defensiva intra in joc undeva pe la jumătatea sfertului 4 iar modul în care se fluieră fault e mult mai ușor față de perioada in care juca Michael Jordan. Sau sa nu spune de perioada anilor 60-80 când era foarte greu sa ai aceste procentaje din ziua de astăzi. Iar legate de echipe trase pentru titlul nu se compară. LeBron James a avut super echipă la Miami. Ulterior când s-a întors la Cleveland a avut parte de un Kyrie Irving, și un Kevin Love , care nu se pot compara cu ce avea Jordan. Mai exact Jordan îi motiva să d vină mai eficienți pe teren, dar nici nu trebuie sa recunosc că lângă el era Scottie Pippen, iar ulterior a venit Toni kukoc

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Continuare
    Sa nu uit și de poate cel mai eficient jucător în defensivă ( părerea mea personală) marele petrecăreț Dennis Rodman. Sa nu uitam și acel 6/6 finale câștigate de Michael Jordan. Iar paradoxul este că jucători mei preferați sunt Allen Iverson, Charles Barkley, Julius Erwing(dr. J) . Hai U-BT

    cu 5 ani în urmă (01.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate