Stiri

NBA: LeBron James, al treilea jucător din istorie care primește titlul de Rookie of the Year și MVP în același sezon?

David Istrate

David Istrate
08.12.2018

După 4 ani petrecuți alături de Cleveland Cavaliers, LeBron James a ajuns în această vară la Los Angeles Lakers, echipă ce se afla de mai mult de jumătate de deceniu într-o perioadă de mediocritate. Prezența cvadruplului MVP în Los Angeles a întărit-o considerabil pe Lakers care în acest moment se află pe locul 6 în Conferința de Vest.

În seara precedentă, echipa antrenată de Luke Walton a jucat pentru a doua oară consecutiv împotriva lui San Antonio Spurs. În urmă cu 3 zile, LA Lakers reușea să o învingă pe formația din Texas după o prestație excelentă venită din partea Regelui. De această dată, a fost rândul lui DeMar DeRozan să iasă la rampă, acesta reușind să încheie partida cu o linie statistică impresionantă: 36 de puncte, 8 recuperări, 9 pase decisive și 2 capace. San Antonio Spurs a câștigat partida cu 133-120 și și-a luat astfel revanșa pentru înfrângerea suferită în Staples Center.

Dincolo de joc în sine, acest duel a oferit o fază amuzantă în care protagonistul a fost LeBron James. Veteranul de 33 de ani a fost trecut pe foaia oficială de joc cu litera ”R” de la rookie, în loc să scrie numărul anilor de experiență. Acest moment a fost gustat și de James, care a postat pe Instagram o poză cu foaia oficială imediat după încheierea confruntării. Această fotografie a avut un succes extraordinar adunând până în acest moment aproape un milion de aprecieri și 10.000 de comentarii. LeBron James a scris într-o descriere părerea lui despre această greșeală:

„Notele de la meciul din seara aceasta din San Antonio. Sunt eu? (n.r. Un rookie) De ce mi se pare că știu prea multe despre baschet pentru un debutant? Probabil asta înseamnă că am fost învățat foarte bine, dar în același timp și că mai am mult de acumulat. Până atunci voi lupta pentru titlul de Rookie of The Year.

De departe cel mai amuzant comentariu la această postare a aparținut lui Ben Simmons, conducătorul de joc al celor de la Philadelphia 76ers. Acesta a scris: „Eu voi câștiga premiul.”. Această replică vine în contextul în care Ben Simmons se află deja în al treilea său sezon în NBA, aflându-se în imposibilitatea de a mai câștiga premiul de Debutantul sezonului. Draftat în 2016, Simmons a stat pe bancă un sezon întreg din cauza unei accidentări și a debutat de-abia în anul competițional 2017-2018. Atunci, baschetbalistul australian a reușit să câștige Rookie of The Year după o luptă intensă cu Donovan Mitchell. Mulți fani și analiști NBA i-au contestat însă premiul lui Ben Simmons, spunând că acesta se află în al doilea sezon chiar dacă a ratat un an întreg. Prin urmare, cea mai populară glumă de pe rețelele de socializare în acest moment este ”Ben Simmons și Luka Doncic sunt principalii favoriți pentru premiul de Debutantul sezonului”.

Conform foii oficiale, LeBron James are șansa să devină al treilea jucător din istorie care devine atât Rookie of The Year cât și MVP. Primii doi care au realizat această performanță sunt Wilt Chamberlain și Wes Unseld. Revenind pe o notă mai serioasă, LeBron James este unul din principalii favoriți la titlul de MVP în acest sezon, având medii de 28.7 puncte, 7.6 recuperări și 6.8 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!