Stiri

NBA: Los Angeles Clippers a revenit de la -31 și s-a impus pe terenul campioanei (Video)

David Istrate

David Istrate
16.04.2019

După două seri în care au fost organizate în total opt meciuri, liga nord-americană a decis ca în ziua de luni să aibă loc doar două partide. Așadar, Philadelphia 76ers urma să primească din nou vizita lui Brooklyn Nets pentru a încerca să-și ia revanșa în timp ce în Oracle Arena urma să se joace derbiul echipelor din California.

După ce au cedat în mod surprinzător în primul joc, baschetbaliștii antrenați de Brett Brown au evoluat cu o altă atitudine, fiind conștienți de importanța confruntării de aseară (15.04). Aceștia au controlat ritmul întâlnirii, care a fost totuși echilibrată în prima repriză. După 24 de minute, Philadelphia 76ers avea un avantaj de un singur punct, scor 65-64. Sfertul al treilea a fost însă unul impresionant, în care gazdele și-au arătat întreaga forță ofensivă. Simmons & Co. au marcat nu mai puțin de 51 de puncte în această secvență, primind în schimb doar 23 de puncte. Având așadar un avantaj de 29 de puncte înaintea actului decisiv, jucătorii Philadelphiei nu au mai putut fi opriți. Trupa gazdă s-a impus cu 145-123 și a echilibrat situația seriei.

Cel mai bun jucător din lotul lui Brown a fost Ben Simmons, realizator al unui triple-double: 18 puncte, 12 pase decisive, 10 recuperări și 2 intercepții. Dintre coechipierii lui s-au mai remarcat Joel Embiid (23 de puncte, 10 recuperări), Tobias Harris (19 puncte, 5 recuperări), JJ Reddick (17 puncte), Boban Marjanovic (16 puncte, 8 recuperări) și Mike Scott (15 puncte).

De partea cealaltă, oaspeții au avut cinci jucători cu minim 10 puncte înscrise: Spencer Dinwiddie (19 puncte), D'Angelo Russell (16 puncte), Rondae Hollis-Jefferson (15 puncte), Caris LeVert (13 puncte) și Shabazz Napier (13 puncte).

În urma acestui duel, scorul seriei dintre Philadelphia 76ers și Brooklyn Nets este 1-1. Următorul joc va avea loc joi, 18 aprilie, în Barclays Center din Brooklyn.

A urmat confruntarea dintre Golden State Warriors și Los Angeles Clippers, considerată ca fiind una dintre cele mai dezechilibrate serii de playoff. La fel ca în prima partidă, meciul a început echilibrat dar gazdele au preluat treptat inițiativa. Ritmul bun al elevilor lui Steve Kerr a fost întrerupt de un moment nefericit, cel al accidentării lui DeMarcus Cousins, care va fi supus mâine unei investigații pentru a afla cât de gravă este accidentarea. În cele din urmă, campionii en-titre și-au revenit și la pauză conduceau la 23 de puncte, scor 73-50, după o triplă semnată de Steph Curry. În repriza a doua, oaspeții au reușit să revină impresionant și au redus deficitul de 31 de puncte. Baschetbaliștii de la Warriors au părut fără soluție în fața adversarilor, care au egalat la 128. Steph Curry a înscris o triplă și părea că meciul este rezolvat însă jucătorii lui Doc Rivers au făcut un ultim efort și au produs surpriza, câștigând cu 135-131.

Lou Williams a terminat meciul cu 36 de puncte, 11 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții și un capac. Acesta a fost secondat de Montrezl Harrell, marcator a 25 de puncte la care a adăugat 10 recuperări, și de Danilo Gallinari, sportiv ce a reușit 24 de puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. De partea cealaltă, Steph Curry a avut 29 de puncte, 6 pase decisive și 3 intercepții, în timp ce Kevin Durant a adunat 21 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții.

Cu această victorie, Los Angeles Clippers duce scorul la 1-1 și pune mare presiune pe Golden State Warriors înainte celor două jocuri din Staples Center. Următorul meci va avea loc joi, 18 aprilie, pe terenul lui Los Angeles Clippers.

Playoff-ul NBA continuă în această noapte cu următoarele partide:

Toronto Raptors – Orlando Magic (ora 03:00 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Magic)

Denver Nuggets – San Antonio Spurs (ora 04:00 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Spurs)

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder (ora 05:30 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Blazers)

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate