Stiri

NBA: Luka Doncic și Trae Young sunt debutanții lunii februarie

David Istrate

David Istrate
02.03.2019

În luna februarie, programul ligii nord-americane a fost puțin diferit de cel normal, iar acest lucru s-a întâmplat datorită evenimentelor din All-Star Weekend. Chiar dacă au avut loc meciuri mai puține, Luka Doncic și Trae Young au reușit să impresioneze și au fost numiți cei mai buni debutanți ai lunii.

În februarie, Luka Doncic a adunat medii de 24.4 puncte, 9.4 recuperări și 7.4 pase decisive, în timp ce Trae Young a avut 23.3 puncte, 9.3 pase decisive și 4.3 recuperări. Până în acest moment, Luka Doncic nu a ratat acest premiu în nicio lună, fiind cu siguranță cel mai valoros rookie din conferința de Vest. De partea cealaltă, Trae Young a câștigat această distincție de trei ori, deoarece în decembrie debutantul conferinței de Est a fost Kevin Knox de la New York Knicks. Cei doi tineri de la Dallas Mavericks și Atlanta Hawks joacă la un nivel extraordinar, reușind să impresioneze seară de seară.

După All Star Game, Luka Doncic a evoluat în doar două partide, având un triple-double în primul meci (28 puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive) și o evoluție solidă în cel de-al doilea (26 puncte, 10 recuperări, 7 pase decisive). Chiar dacă este greu de crezut, Trae Young joacă în acest moment la un nivel și mai înalt, reușind peste 30 de puncte în ultimele 3 meciuri. Luni, 25 februarie, Young a adunat 36 de puncte și 8 pase decisive în fața lui Houston Rockets, iar miercuri, 27 februarie, acesta a fost aproape de un triple-double: 36 de puncte, 8 recuperări și 10 pase decisive.

În urma acestor evoluții, mai mulți analiști consideră că Trae Young are șansa de a-l ajunge pe Luka Doncic în cursa pentru titlul de „Cel mai bun debutant al anului”. În același timp, susținătorii lui Doncic susțin că jucătorul de 20 de ani a fost constant pe întreaga durată a sezonului, spre deosebire de baschetbalistul lui Atlanta Hawks. Rămâne de urmărit în continuare cum vor evolua cei doi tineri sportivi și dacă vor putea să se mențină la același nivel.

Însă, indiferent de cum se va termina această competiție, este clar că ambii baschetbaliști sunt foarte talentați și au potențialul de a deveni adevărate superstaruri în liga aceasta. Trae Young, cu un stil asemănător celui arătat de Steph Curry, poate fi următorul mare shooter al NBA, în timp ce Luka Doncic, comparat adesea cu LeBron James sau James Harden, ar putea deveni „fața” ligii nord-americane.

*foto: NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate