Stiri

NBA: Luka Doncic a fost numit cel mai bun rookie al lunii în conferința de Vest

David Istrate

David Istrate
04.12.2018

În fiecare lună, conducerea ligii nord-americane de baschet oferă niște premii celor mai buni jucători sau celor mai buni debutanți, care au reușit să impresioneze prin jocul prestat. Spre bucuria fanilor europeni, în prima lună a noului sezon, Luka Doncic, starul sloven, a fost numit „cel mai bun debutant” din conferința de Vest, în timp ce Trae Young a primit această distincție în conferința de Est.

Această vară a fost una dintre cele mai intense din ultimii ani, în mare partă datorită superstarurilor libere de contract care puteau decide unde să evolueze în următorul sezon. În același timp, o discuție importantă a fost reprezentată și de cei mai buni tineri care au decis să facă pasul cel mare spre NBA. Printre aceștia se regăsesc: Luka Doncic, Trae Young, DeAndre Ayton, Mo Bamba, Jaren Jackson Jr. etc. Una dintre cele mai întâlnite întrebări îl priveau pe Luka Doncic, mulți suporteri fiind curioși de destinația unde va ajunge MVP-ul Euroligii. În cele din urmă, Doncic a fost selectat al treilea de Atlanta Hawks dar a fost trimis imediat la Dallas Mavericks în schimbul lui Trae Young.

Astfel, s-a născut o nouă rivalitate între cei doi sportivi care au fost schimbați de echipele lor inițiale înainte de a evolua un minut în NBA. Ambii au un start de sezon excelent, arătând în primele săptămâni din acest an competițional că pot să joace la cel mai înalt nivel. Luka Doncic a impresionat pe toată lumea cu maturitatea pe care o are în joc, viziunea și capacitatea de a înscrie, în timp ce Trae Young s-a dovedit a fi un pasator excelent și un shooter de la distanță foarte bun. În acest moment, fostul jucător al lui Real Madrid are medii de 18.5 puncte, 6.5 recuperări, 4.3 pase decisive și 1.1 intercepții. De partea cealaltă, Young adună în medie 15.6 puncte, 7.6 pase decisive și 3 recuperări. Evoluțiile excelente ale celor doi au fost remarcate, iar aceștia au fost numiți „Cel mai bun debutant al lunii” în conferințele în care joacă.

Un alt aspect de remarcat în jocul celor doi tineri baschetbaliști este că ambii s-au dovedit a fi importanți la finalul meciurilor, când scorul este strâns și este nevoie de cineva să își asume responsabilitatea. Drept urmare, Dallas Mavericks, cu 11 victorii și 10 înfrângeri, se află momentan pe locul al 8-lea în conferința de Vest, deasupra unor formații precum New Orleans Pelicans, Houston Rockets, San Antonio Spurs sau Minnesota Timberwolves. De partea cealaltă, Atlanta Hawks nu stă așa de bine și are doar 5 victorii în 23 de întâlniri, ocupând poziția a 13-a în conferința de Est.

Astfel, este clar că deocamdată nu vom vedea această rivalitate decât în timpul sezonului regulat, dar poate în câțiva ani cei doi vor ajunge să își conducă echipele până în finala NBA. Până atunci, dacă vor continua să evolueze la același nivel, Doncic și Young au mari șanse să mai primească titlul de „cel mai bun debutant al lunii” și împreună cu DeAndre Ayton, cei doi sunt principalii candidați la premiul oferit la finalul sezonului - „Rookie of the Year”.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!