Stiri

NBA: Luka Doncic a pătruns în top 5 cei mai votați jucători pentru All Star Game 2019

David Istrate

David Istrate
10.01.2019

 

Cu siguranță, unul dintre cele mai așteptate momente ale baschetului american este reprezentat de All Star Game, un eveniment în care toate vedetele acestui sport se întâlnesc și își dispută un duel foarte intens. Un motiv principal pentru care această confruntare a celor mai buni jucători este așa de iubită este reprezentat de faptul că fanii pot să își aducă aportul personal în alegerea participanților.

All Star Game este unul din puținele evenimente în care votul publicului are un raport semnificativ. În acest sezon, ponderea votului valorează 50% la selecția formațiilor de start, în timp ce voturile presei și a actualilor jucători valorează fiecare câte 25%. De asemenea, cei mai votați baschetbaliști devin cei doi căpitani care mai apoi își vor alcătui echipele. În acest moment, procesul de vot este încă activ, însă oficialii ligii au anunțat situația actuală.

Astfel, cel mai votat jucător este LeBron James cu un număr de 2.779.812 voturi, urmat de Giannis Antetokounmpo cu 2.670.816 voturi. Pe următoarele trei poziții se situează Kyrie Irving (2.381.901), Luka Doncic (2.220.077) și Stephen Curry (2.094.158). Derrick Rose continuă să se mențină pe locul al doilea la nivelul fundașilor din conferința de Vest, în timp ce un alt european în afară de Antetokounmpo și Doncic, Nikola Jokic, ocupă abia poziția a 7-a la nivelul extremelor și a pivoților (frontcourt).


După cum arată lista în acest moment, dacă doar votul publicului ar conta cei 10 starteri ar fi: LeBron James, Luka Doncic, Paul George, Stephen Curry, Derrick Rose, Giannis Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Kyrie Irving și Dwayne Wade. Se observă un detaliu interesant, și anume că toți cei 10 jucători provin de la echipe diferite. În același timp, dacă ne uităm la baschetbaliștii care nu ar apărea în formațiile de start, găsim nume precum: James Harden (actualul MVP), Kevin Durant (MVP-ul ultimelor două finale), Russell Westbrook (penultimul MVP) și Anthony Davis (unul din principalii candidați în discuția pentru titlul de MVP al acestui sezon).


Lista publicată de NBA conține 40 de jucători, câte 20 din fiecare conferință, iar cei mai mulți, 5, provin de la campioana NBA, Golden State Warriors. Cel mai mult surprinde apariția în top 10 la frontcourt a lui DeMarcus Cousins, jucător ce nu a evoluat niciun minut de dinaintea precedentului All Star Game. Apoi urmează Boston Celtics, cu 4 jucători și după LA Lakers, Oklahoma City Thunder, Toronto Raptors și Philadelphia 76ers cu 3 jucători.

NBA All Star Game 2019 se va juca în data de 17 februarie în Spectrum Center din Charlotte, Carolina de Nord. Mai jos puteți vedea cele două liste, așa cum arată ele în acest moment.

*foto: slamonline.com, nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!