Stiri

NBA: Luka Doncic face o nouă partidă excelentă, marcând trei coșuri decisive în ultimele minute

David Istrate

David Istrate
12.01.2019

În seara precedentă, Dallas Mavericks s-a deplasat pe terenul lui Minnesota Timberwolves pentru un duel împotriva lui Rose, Anthony-Towns și companiei. Jocul a fost dominat în mare parte de oaspeți, însă la final, elevii lui Saunders au restabilit echilibrul și au fost aproape de a câștiga dramatic. Însă, datorită lui Luka Doncic, texanii și-au păstrat calmul și s-au impus la o diferență de 4 puncte, scor 119-115.

Înaintea acestei confruntări, Dallas Mavericks câștigase un meci important împotriva lui Phoenix Suns, această victorie venind după trei înfrângeri consecutive. Deși au început foarte bine sezonul, jucătorii antrenați de Rick Carlisle nu au menținut același ritm și au pierdut 11 din ultimele 15 partide. Cu toate că Luka Doncic joacă la un nivel foarte ridicat, restul coechipierilor nu par să se ridice la înălțimea momentului.

De partea cealaltă, Minnesota Timberwolves aborda acest joc după trei victorii consecutive, ultima venită pe terenul lui Oklahoma City Thunder. În acel duel, Andrew Wiggins și-a arătat potențialul enorm, terminând cu 40 de puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Prin urmare, gazda meciului era văzută drept favorită clară.

Partida a început sub semnul echilibrului, cea mai mare diferență din primul sfert fiind de 7 puncte. Însă, din actul secund, oaspeții au preluat controlul asupra jocului și au ajuns să conducă la un moment dat la 14 puncte. Baschetbaliștii lui Minnesota Timberwolves au încercat în mai multe rânduri să revină pe tabelă, însă texanii s-au ținut bine și au intrat la pauză cu un avantaj de 11 puncte, scor 61-50.

După revenirea de la vestiare, gazdele au profitat de relaxarea oaspeților și au reușit să restabilească egalitatea după doar 3 minute. Elevii lui Carlisle nu s-au speriat de acest moment, ci au repreluat controlul asupra jocului, chiar dacă nu și-au mai clădit un avantaj la fel de mare ca în prima repriză. La jumătatea sfertului decisiv, Dallas Mavericks conducea la 10 puncte și părea că aceștia vor avea un final de partidă ușor, însă nu a fost așa.

Sportivii lui Minnesota Timberwolves au început o nouă cursă de urmărire și au restabilit egalitatea la 107, cu mai puțin de trei minute rămase. După un timp de odihnă cerut de antrenorul oaspeților, jucătorii săi au revenit cu o triplă semnată de Brunson, însă Towns a răspuns imediat. La celălalt panou, Barnes a ratat și Towns a înscris din nou, aducându-și echipa în avantaj pentru prima oară în repriza secundă, scor 111-110. Luka Doncic și Jeff Teague au marcat fiecare câte un floater, iar apoi debutantul sloven a reușit un slam-dunk prin care formația sa a preluat conducerea, scor 113-114. Taj Gibson a marcat după o recuperare ofensivă și Carlisle s-a văzut nevoit să mai ceară un timeout.

Doncic nu a repus bine mingea și adversarii au făcut o intercepție importantă însă nu au fost atenți și au pierdut posesia. După intercepție, Luka Doncic și-a asumat acțiunea ofensivă și a aruncat de la distanță, marcând coșul decisiv prin care scorul a devenit 117-115, cu 24 de secunde rămase. Derrick Rose nu a reușit să înscrie și a comis un turnover, iar Harrison Barnes a transformat ambele aruncări libere. În cele din urmă, Dallas Mavericks a câștigat cu 119-115, după un nou joc foarte bun reușit de Doncic în ultimele minute.

Luka Doncic a fost aproape de triple-double în acest meci, terminând cu 29 de puncte, 8 recuperări și 12 pase decisive. De altfel, fostul baschetbalist al lui Real Madrid este cel mai tânăr jucător care reușește un meci cu 25+ puncte și 10+ pase decisive de la LeBron James, în 2004. Prin urmare, nu este de mirare că Luka Doncic este în acest moment în top 5 cei mai votați jucători pentru All Star Game. Campionul european are un prim sezon excelent în NBA, fiind considerat de unii drept cel mai bun debutant din istorie.

Din tabăra învingătoare, s-au mai remarcat JJ Barea, cu 16 puncte, 4 recuperări și 7 pase decisive și Harrison Barnes cu 23 de puncte. De partea cealaltă, cel mai bun jucător a fost Karl-Anthony Towns, cu 30 de puncte și 11 recuperări, urmat de Derrick Rose, cu 21 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

În urma acestei partide, Dallas Mavericks stabilește echilibrul între cele două formații, ambele având un bilanț de 20 de victorii și 22 de înfrângeri.

*foto: slamonline.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!