Stiri

NBA: Markelle Fultz a devenit cel mai tânăr jucător din liga nord-americană care realizează un triple-double (VIDEO)

David Istrate

David Istrate
12.04.2018

fultz triple double nba

Miercuri seara, în Wells Fargo Center, Philadelphia 76ers a reușit să o învingă pe Milwaukee Bucks la nu mai puțin de 35 de puncte, scorul fiind 130-95. Astfel, jucătorii lui Brett Brown au obținut cea de-a 16-a victorie consecutivă și și-au consolidat poziția a treia înaintea începerii play-off-ului.

La începutul sezonului, mulți specialiști o vedeau pe Philadelphia 76ers drept o echipă cu potențial, însă lipsită de experiență. Prin urmare, aceștia preconizau că formația din Pennsylvania se va afla pe locul al 8-lea sau al 9-lea. Chiar dacă începutul sezonului părea să confirme previziunile analiștilor NBA, Joel Embiid & Co. și-au revenit treptat și au început să practice un joc din ce în ce mai solid. Câțiva din principalii responsabili pentru această evoluție au fost Joel Embiid, Ben Simmons, Dario Saric și JJ Redick. Însă, în ultima confruntare a campionatului, cel care s-a remarcat a fost debutantul Markelle Fultz, baschetbalist ce a absentat pentru o lungă perioadă.

În vârstă de 19 ani, Fultz a fost selecționat primul în draftul din 2017, așteptările de la el fiind uriașe. Cu toate acestea, sportivul de 1.93 nu a jucat decât câteva meciuri, pentru că s-a accidentat rapid. A urmat o lungă perioadă de refacere care a ridicat multe semne de întrebare cu privire la capacitatea jucătorului american de a evolua la cel mai înalt nivel. În cele din urmă, așteptarea a luat sfârșit și Fultz a intrat pe teren într-o partidă împotriva lui Denver Nuggets. De la acea dată, fundașul lui 76ers nu s-a mai confruntat cu nicio problemă, progresele fiind vizibile de la joc la joc.

Cea mai evidentă dovadă a apărut chiar în ultimul meci al sezonului, împotriva lui Milwaukee Bucks. Markelle Fultz a contribuit la victoria echipei sale cu 13 puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive în 25 de minute petrecute pe parchet. Astfel, acesta a devenit cel mai tânăr jucător din istoria NBA care reușește un triple-double, realizând această performanță la vârsta de 19 ani și 317 zile. Precedentul record era deținut de Lonzo Ball (Los Angeles Lakers) care reușise un triple double, tot împotriva lui Milwaukee Bucks, la vârsta de 20 de ani și 15 zile.

La finalul sezonului regulat, Philadelphia 76ers se află într-o formă excelentă și arată ca o echipă capabilă să se califice în finala conferinței de Est. În prima rundă a play-off-ului, elevii lui Brown o vor întâlni pe Miami Heat, formație ce a încheiat pe locul al 6-lea. Primul episod al acestei serii se va juca sâmbătă noaptea la ora 3:00, pe terenul lui Philadelphia 76ers.

*foto: Bleacher Report

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate