Stiri

NBA: Meci spectaculos în Moda Center între Portland Trail Blazers și Oklahoma City Thunder

David Istrate

David Istrate
15.04.2019

După o primă zi ce a consemnat două surprize, liga nord-americană de baschet a revenit cu patru jocuri în care gazdele au reușit să se impună. Seara a avut două părți opuse: prima a consemnat două confruntări foarte interesante în timp ce, în a doua parte, au avut loc duelurile câștigate cu ușurință de formațiile de pe teren propriu.

Prima întâlnire a celei de-a doua zile din playoff a avut loc în TD Garden, acolo unde Boston Celtics, ocupanta poziției a patra, urma să primească vizita Indianei Pacers, echipă ce a încheiat sezonul regulat pe locul 5. Considerat ca fiind cel mai echilibrat duel din Est, acesta și-a respectat „numele” și primul sfert s-a încheiat la egalitate, scor 20-20. Următoarele două sferturi au fost total opuse: Indiana Pacers a preluat inițiativa și s-a distanțat la 7 puncte înaintea pauzei principale însă, după revenirea de la vestiare, Boston Celtics a reușit un parțial prin care a ajuns la +11. Sfertul al treilea, cu doar 8 puncte marcate de oaspeți, a fost decisiv pentru aceștia. Elevii lui Nate MacMillan nu au mai recuperat această diferență și s-au văzut înfrânți cu scorul de 84-74.

Din lotul lui Brad Stevens, 5 jucători s-au aflat în double-digits: Kyrie Irving (20 de puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive, 2 intercepții), Marcus Morris (20 de puncte, 7 recuperări), Jayson Tatum (15 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții, un capac), Al Horford (10 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție) și Gordon Hayward (10 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții). De partea cealaltă, principalii realizatori ai oaspeților au fost Cory Joseph (14 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă) și Bojan Bogdanovic (12 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă).

Boston Celtics reușește în acest fel să preia conducerea în seria cu Indiana Pacers, după un meci destul de apatic. Următoarea confruntare, ce va avea loc tot în TD Garden, miercuri, 17 aprilie, sperăm să fie ceva mai interesantă.

Seara a continuat cu un adevărat derby al conferinței de Vest: Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder. Profitând de avantajul terenului propriu, gazdele au avut un start de partidă excelent, distanțându-se destul de repede la o diferență de 19 puncte. Oaspeții conduși de Billy Donovan au părut debusolați și, cu toate acestea, au reușit să reducă avantajul adversarilor la 6 puncte, scor 54-48, până la terminarea primei reprize. Partea a doua a jocului a fost într-adevăr ceva mai echilibrată dar, în continuare, jucătorii lui Blazers au fost cei care au dictat ritmul întâlnirii. După un final gestionat perfect atât de către Terry Stots cât și de către jucătorii săi, Portlant Trail Blazers s-a impus cu 104-99.

Damian Lillard (30 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții) și CJ McCollum (24 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) au avut, așa cum era de așteptat, două evoluții foarte bune însă surpriza a venit din partea lui Enes Kanter. Turcul ce a jucat în trecut pentru Oklahoma City Thunder a terminat meciul cu următoarea linie statistică: 20 de puncte, 18 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace și o intercepție.

De la oaspeți, principalul marcator a fost Paul George, cu 26 de puncte, 10 recuperări, 4 intercepții, în timp ce Russell Westbrook a reușit un triple-double: 24 de puncte, 10 recuperări, 10 pase decisive. Din lotul lui Billy Donovan s-au mai remarcat Steven Adams (17 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții, o pasă decisivă) și Dennis Schroder (11 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

Așadar, după ce în sezonul precedent Portland Trail Blazers a clacat tare în playoff, pierzând fără drept de apel în fața lui New Orleans Pelicans, aceasta reușește să câștige primul meci din ediția 2018-2019, arătând că este o echipă mai puternică. În acest fel, formația din Oregon ajunge la 1-0 în seria cu Oklahoma City Thunder, care continuă marți, 16 aprilie, tot în Moda Center.

Dacă înaintea începerii duelului dintre Milwaukee Bucks și Detroit Pistons echipa oaspete avea puține șanse de a câștiga, după ce s-a anunțat faptul că Blake Griffin nu va juca o victorie a trupei din Michigan a devenit imposibilă. Așa a și fost: gazdele au condus de la început până la final, ajungând chiar și la un avantaj incredibil de 43 de puncte, și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 121-86, stabilind cea mai mare diferentă din această ediție de playoff.

Giannis Antetokounmpo a fost jucătorul meciului, terminând cu 24 de puncte, 17 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. De altfel, grecul din lotul lui Mike Budenholzer a reușit faza serii, înscriind un slam-dunk aproape de la linia de libere. Pe lângă Antetokounmpo, încă 6 jucători au marcat minim 10 puncte: George Hill (16 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Eric Bledsoe (15 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție), Khris Middleton (14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Brook Lopez (14 puncte, 4 capace, 3 recuperări, 2 pase decisive), Sterling Brown (11 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții, un capac) și Pat Connaughton (10 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă, un capac).

De partea cealaltă, liderul oaspeților a fost Luke Kennard, jucător aflat în al doilea sezon la Detroit Pistons. Acesta a adunat 21 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive în aproape 28 de minute petrecute pe teren. De asemenea, Andre Drummond a înregistrat un double-double: 12 puncte, 12 recuperări, în timp ce Reggie Jackson a încheiat meciul cu 12 puncte, 5 pase decisive, o recuperare și o intercepție.

Prin urmare, Milwaukee Bucks își confirmă statutul de favorită în această serie și preia conducerea. Meciul 2 va avea loc miercuri, 17 aprilie, tot pe terenul formației cu cel mai bun bilanț din NBA.

În ultima confruntare a serii, s-au duelat Houston Rockets și Utah Jazz, ocupantele locurilor 4 și 5 din conferința de Vest. După un prim sfert echilibrat, gazdele au preluat inițiativa și au trecut definitiv la conducere, arătând un joc foarte bun. Chiar dacă la pauză, Houston Rockets conducea cu 59-44, jucătorii acesteia nu s-au oprit acolo ci au continuat să își mărească avantajul. Oaspeții au încercat să forțeze revenirea și s-au apropiat la 10 puncte însă ultima secvență a adus un run devastator al texanilor. Elevii lui Mike D'Antoni și-au dominat adversarii, arătând o forță ofensivă deosebită, și s-au impus la o diferență de 32 de puncte, scor 122-90.

James Harden a continuat să impresioneze și a fost aproape de un triple-double, însă i-au lipsit două recuperări: 29 de puncte, 10 pase decisive, 8 recuperări, un capac. Din lotul lui Houston Rockets s-au mai remarcat: Eric Gordon (17 puncte, 3 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă), Clint Capela (16 puncte, 12 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Chris Paul (14 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție, un capac), PJ Tucker (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții), Kenneth Faried (11 puncte, 6 recuperări) și Danuel House Jr. (11 puncte, 2 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac).

În schimb, principalul realizator al oaspeților a fost francezul Rudy Gobert, care și-a încheiat prestația cu 22 de puncte, 12 recuperări, o pasă decisivă și un capac. Acesta a fost urmat de Donovan Mitchell (19 puncte, 5 recuperări, o intercepție), Ricky Rubio (15 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții) și Derrick Favors (13 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, un capac, o intercepție).

Houston Rockets câștigă astfel, printr-o manieră categorică, primul joc dintr-o serie ce părea destul de echilibrată la prima vedere. Utah Jazz are șansa de a demonstra că acest meci a fost doar o întâmplare peste trei zile, în 17 aprilie.

Până atunci, playoff-ul continuă în seara aceasta (15 aprilie) cu două partide:

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets (ora 03:00 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Nets)

Golden State Warriors – Los Angeles Clippers (ora 05:30 – meciul 2, scorul e 1-0 pentru Warriors)

*foto: Steve Dipaola/Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate