Stiri

NBA: Meci spectaculos jucat la Londra, în O2 Arena

David Istrate

David Istrate
12.01.2018

boston philadelphia

Începând cu anul 2011, NBA organizează câte un meci în fiecare sezon pe alt continent. Până acum toate cele 8 meciuri s-au jucat în O2 Arena, din Londra, iar anul acesta s-au întâlnit prima clasată din Est, Boston Celtics și promițătoarea echipă Philadelphia 76ers. Trupa condusă de Brad Stevens și-a adjudecat această partidă, scor 114-103, după o revenire remarcabilă, de la -22.

Philadelphia 76ers a început foarte bine acest duel și după primul sfert conducea cu 28-23. Aceștia au continuat să domine echipa din Boston și datorită prestaţiei ofensive, diferența dintre cele două echipe a început să capete proporții. Tinerii lui Brett Brown au reușit să anihileze foarte bine ofensiva condusă de Kyrie Irving și astfel, cu 7 minute rămase din prima repriză, s-a consemnat cea mai mare diferență, de 22 de puncte. Însă până la pauză „Verzii” au reușit să recupereze din distanță și au reintrat în joc, scorul devenind 57-48 pentru Philadelphia 76ers.

În partea a doua, cursul jocului a luat o întorsătură neașteptată. Celtics a început să se apere agresiv reușind să sufoce atacul lui 76ers. De asemenea, jucătorii lui Brad Stevens au venit cu o mai mare precizie pe partea ofensivă, remarcându-se Jaylen Brown, Al Horford și Marcus Morris. Adversarii lor, aflați în degringoladă, au pierdut partida din mână și Boston Celtics a ajuns la un moment dat să conducă la 19 puncte. Spiritele s-au încins și au avut loc câteva împingeri între jucătorii celor două echipe, conflict ce a pornit de la un fault al debutantului Ben Simmons asupra veteranului Marcus Morris. Acesta, însă a fost aplanat rapid, iar meciul a continuat în aceeași notă. Prin urmare, Boston Celtics a învins cu scorul de 114-103, demonstrând încă o data de ce se află pe primul loc în conferința de Est.

Pentru învingătoare, cel mai bun marcator a fost tânărul Jaylen Brown cu 21 de puncte, urmat de Kyrie Irving cu 20 de puncte, 6 recuperări și 7 pase decisive și de Marcus Morris cu 19 puncte.

De partea cealaltă, s-au remarcat JJ Redick, ce a înscris 22 de puncte, Ben Simmons cu 16 puncte și Joel Embiid, cu un double-double (15 puncte și 10 recuperări).

Boston Celtics ajunge la cea de-a 34-a victorie din acest sezon și își asigură o distanță confortabilă față de restul echipelor din Est. În contrast, Philadelphia 76ers pierde o partidă extrem de importantă în economia calificării în playoff, dar se menține pe poziția a noua, cu un record de 19-20.

Duelul din O2 Arena face parte dintr-un proiect de extindere al NBA, prin care aceștia își doresc să promoveze baschetul și să găsească tinere talente. Prin urmare, în mai multe ţări există un program numit NBA Jr. unde copiii învață să practice baschetul după principiile ligii americane. De asemenea, în vară se fac tabere la care participă staruri NBA sau conferințe de antrenorat. Apoi în presezon se joacă meciuri în Europa, Asia, Africa sau Australia, toate cu scopul de a promova acest sport.

La conferința de presă premergătoare meciului din Londra, comisarul NBA Adam Silver a declarat că pe viitor ia în considerare Paris sau Berlin ca eventuale locații pentru disputarea meciului anual din cadrul sezonului regulat. Acesta a mai declarat că deocamdată nu pot să mai adauge un meci/sezon care să se joace pe alt continent deoarece este dificil din punct de vedere logistic. Cu toate acestea, partida din seara precedentă a avut un real succes în Anglia, biletele fiind vândute în doar câteva ore, iar cele două echipe nu au dezamăgit, producând un spectacol pe cinste.

*foto: Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!