Stiri

NBA: Milwaukee Bucks și Houston Rockets câștigă din nou fără probleme în playoff

David Istrate

David Istrate
18.04.2019

Aseară, 17 aprilie, au avut loc două meciuri din conferința de Est și unul din conferința de Vest iar toate au fost câștigate de formațiile aflate pe poziții mai bune. Drept urmare, Boston Celtics, Milwaukee Bucks și Houston Rockets conduc cu 2-0 în seriile în care se află.

Seara a început cu duelul dintre Boston Celtics și Indiana Pacers, două echipe ce au făcut o partidă foarte apatică în primul joc al seriei. Formația oaspete a evoluat foarte bine în seara precedentă reușind să o țină în șah pentru trei sferturi pe adversara sa. Într-adevăr, Boston Celtics a intrat cu un avantaj de două puncte la pauză, scor 52-50, însă actul al treilea a fost din nou dominat de baschetbaliștii lui Nate MacMillan. Aceștia au câștigat la 13 puncte secvența și astfel, s-au distanțat la 11 puncte înaintea actului decisiv. În ultimele 12 minute s-au trezit și jucătorii echipei gazdă care nu au mai putut fi opriți, Kyrie Irving, Jayson Tatum și restul au reușit un sfert patru excelent la ambele capete ale terenului și au făcut un parțial de 31-12. Drept urmare, Boston Celtics s-a impus cu 99-91.

Kyrie Irving a fost liderul gazdelor, terminând cu 37 de puncte, 7 pase decisive, 6 recuperări, 2 capace și o intercepție. Acesta a fost urmat de Jayson Tatum (26 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Gordon Hayward (13 puncte, 5 recuperări) și Al Horford (4 puncte, 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace). De partea cealaltă, principalii realizatori ai oaspeților au fost Bojan Bogdanovic (23 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive, 4 intercepții), Thaddeus Young (15 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții, un capac), Darren Collison (13 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive) și Tyreke Evans (13 puncte, 7 recuperări, o intercepție).

Datorită acestei victorii, Boston Celtics duce scorul la 2-0 în seria cu Indiana Pacers și își confirmă statutul de favorită al acestei confruntări. Meciul 3 va avea loc vineri, 19 aprilie, în Bankers Life Fieldhouse, arena celor de la Indiana Pacers.

A urmat duelul dintre Milwaukee Bucks, câștigătoarea sezonului regulat, și Detroit Pistons, formație cu puține pretenții în acest an competițional. La fel ca în primul joc, gazdele au dominat și au reușit să conducă în majoritatea timpului. Jucătorii antrenați de Mike Budenholzer au arătat multă poftă de joc și au avut niște evoluții spectaculoase, prin care și-au anihilat adversarii. Oaspeții au avut două momente în care și-au ridicat puțin nivelul jocului, însă victoria de la final a aparținut trupei din Milwaukee. Bucks s-a impus la o diferență de 21 de puncte, scor 120-99, demonstrându-și din nou forța.

Formația gazdă a avut trei jucători ce au înscris peste 20 de puncte: Eric Bledsoe (27 de puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții, un capac), Giannis Antetokounmpo (26 de puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace) și Khris Middleton (24 de puncte, 8 pase decisive, 5 recuperări și o intercepție). În schimb, oaspeții au avut trei jucători în double-digits dar niciunul dintre ei nu a atins cota 20: Luke Kennard (19 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Andre Drummond (18 puncte, 16 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Reggie Jackson (18 puncte, 8 pase decisive, 3 recuperări).

Milwaukee Bucks câștigă astfel ambele meciuri de pe teren propriu și va aborda cu un moral ridicat cele două partide din Detroit. Jocul următor este programat sâmbătă, 20 aprilie.

Seara s-a terminat cu disputa dintre Houston Rockets și Utah Jazz, ocupantele locurilor 4 și 5 din conferința de Vest. Trupa antrenată de Mike D'Antoni a condus pe întreaga durată a confruntării, având la un moment dat un avantaj de 28 de puncte. Oaspeții nu au găsit soluții nici în atac și nici în apărare, acolo unde James Harden a făcut ravagii. Acesta a făcut spectacol împreună cu Chris Paul și a reușit să facă un meci extrem de bun. În cele din urmă, Houston Rockets s-a impus la o diferență de 20 de puncte, scor 118-98.

James Harden a reușit un triple-double de senzație: 32 de puncte, 13 recuperări, 10 pase decisive, un capac. Următorii marcatori au fost Chris Paul (17 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace), PJ Tucker (16 puncte, 4 recuperări, 2 intercepții) și Eric Gordon (16 puncte, 2 intercepții, o recuperare).

Formația gazdă câștigă al doilea duel cu un scor categoric și ajunge la 2-0 în seria cu Utah Jazz. Următorul meci va avea loc în Salt Lake City sâmbătă, 20 aprilie.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (18.04) cu trei meciuri:

Brooklyn Nets – Philadelphia 76ers (ora 03:00 – meciul 3, scorul e 1-1)

San Antonio Spurs – Denver Nuggets (ora 04:00 – meciul 3, scorul e 1-1)

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors (ora 05:30 – meciul 3, scorul e 1-1)

*foto: Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!