Stiri

NBA. New Orleans Pelicans a găsit înlocuitor pentru DeMarcus Cousins

David Istrate

David Istrate
02.02.2018

demarcus cousins accidentare mirotic monroe pelicans 

UPDATE: Deși azi-noapte era dat ca și semnat la Pelicans de către presa din SUA, se pare că trecerea lui Greg Monroe la echipa din Louisiana întârzie. Mai mult, pe fir au apărut mai multe echipe interesate de serviciile pivotului, precum Boston Celtics sau San Antonio Spurs.  

UPDATE 2: Zvonurile privind trecerea lui Monroe la Pelicans nu s-au mai adeverit. Mai mult, pivotul american a semnat cu Boston Celtics.

Conform ESPN, New Orleans Pelicans și Chicago Bulls au ajuns la o înțelegere prin care muntenegreanul Nikola Mirotic este cedat la schimb pe Omer Asik, Jameer Nelson, Tony Allen și o opțiune în draft. De asemenea, cei de la Pelicans l-au achiziționat pe Greg Monroe de la Phoenix Suns.

În urmă cu o săptămână, într-un meci jucat împotriva lui Houston Rockets, cu doar câteva secunde rămase de joc, DeMarcus Cousins a aterizat greșit și a suferit o ruptură la tendonul lui Ahile. Prin urmare sezonul excelent al superstarului lui Pelicans s-a încheiat mai repede decât ar fi trebuit. Această accidentare a venit ca o lovitură pentru echipa din New Orleans care cu un duo excelent format din Anthony Davis și Cousins avea speranțe mari la o evoluție bună în play-off. ”Pelicanii” s-au redresat rapid și au găsit niște soluții bune în Nikola Mirotic și Greg Monroe.

Primul dintre ei a jucat întrega sa carieră din NBA pentru Chicago Bulls. Însă peste vară, mai mulți jucători au părăsit-o pe Bulls, precum Jimmy Butler, Dwayne Wade și Taj Gibson. Astfel, Mirotic a rămas liderul unei echipe formate din mulți tineri, care ar fi avut nevoie de veterani care să îi ajute în liga nord-americană. Însă înainte de începerea sezonului a avut loc un conflict între Nikola Mirotic și Bobby Portis, iar ultimul l-a lovit cu pumnul în față pe muntenegrean. Acesta a ratat 23 de partide, dintre care echipa sa a pierdut 20. După revenirea lui Mirotic, Chicago a avut o repenire importantă în clasament. Momentan, Bulls se găsește pe poziția a 13-a în conferința de Est. Prin urmare nu este de mirare că Mirotic și-a dorit să plece din Chicago. El are medii statistice de 16.8 puncte, 6.4 recuperări și 1.6 pase decisive în 24.9 minute pe meci.

Celălalt jucător luat de Pelicans, Greg Monroe, ajunge la a 3-a echipă în acest sezon. El a început anul la Milwaukee Bucks, însă a fost cedat la Phoenix Suns, parte din înțelegerea care l-a dus pe Eric Bledsoe la Milwaukee. Jucătorul de 27 de ani a evoluat 21.8 minute în medie și a avut 10.4 puncte, 7.4 recuperări și 2.2 pase decisive pe partidă. Cu toate acestea, Monroe nu a mai fost dorit la Suns și pentru a face mai mult spațiu pentru alți jucători, a fost pus pe liber. Înainte de a ajunge la Bucks la startul sezonului 2015/2016, Greg Monroe a jucat timp de cinci sezoane la Detroit Pistons. Acum sportivul născut în New Orleans se întoarce acasă.

În urma acestor transferuri, Pelicans s-a ales cu 2 jucători înalți care să facă echipă cu Anthony Davis, Jrue Holiday și Rajon Rondo în lupta pentru play-off. Mirotic face parte din categoria sportivilor înalți din NBA care pot arunca de la distanță, dar și să pătrundă în viteză. De partea cealaltă, Monroe este un pivot clasic, masiv care se bazează pe forță și pe jocul în spațiul de 3 secunde. Așadar putem spune că Mirotic și Monroe combinați fac cât DeMarcus Cousins din punct de vedere al calităților baschetbalistice. 

La momentul actual, New Orleans Pelicans are 27 de victorii și 23 de înfrângeri, ocupând locul al 7-lea în conferința de Vest.

*foto: Sports Illustrated

1 comentariu la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    Lol
    Bravo baieti semnarea lui Greg Monroe trebuie sa fie exclusivitate totalbaschet, deoarece nu apare nicaieri aceasta informatie in presa de specialitate din state.

    cu 6 ani în urmă (02.02.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!