Stiri

NBA: Nikola Jokic și Anthony Davis au făcut senzație

David Istrate

David Istrate
13.03.2018

jokic davis triple double

Cu doar o lună rămasă din sezonul regulat, lupta pentru calificarea în play-off este din ce în ce mai intensă. Dacă în conferința de Est situația clasamentului este clară, în schimb, în Vest, există minim 4 echipe care se bat pentru ultimele două poziții.

Una dintre aceste formații este Denver Nuggets, care în acest moment se află pe locul al 9-lea, cu 37 de victorii și 30 de înfrângeri. Cu toate că în lotul lui Mike Malone nu se găsește niciun star, elevii antrenați de acesta practică un joc spectaculos, bazat mai mult pe ofensivă. Liderul echipei este sârbul Nikola Jokic, jucător aflat în al treilea sezon în NBA. Sportivul de 2.08 are cifre excelente în acest an competițional: 17.2 puncte, 10.4 recuperări și 6.1 pase decisive.

Jokic este un jucător care aparține noii generații de pivoți, fiind un baschetbalist polivalent, cu un dribling bun și o aruncare precisă. În plus, internaționalul sârb are o viziune excelentă a jocului, prin urmare este foarte dificil de apărat. În acest sezon, Jokic a reușit 7 triple-doubles, iar unul dintre ele a fost realizat în 14 minute, un record istoric al acestei ligi.

Astfel, tânărul de 23 de ani a fost de multe ori decisiv pentru echipa sa. Acest lucru s-a întâmplat și acum două zile, când Denver Nuggets a primit vizita lui Sacramento Kings. Formația din Colorado nu a avut probleme în acest duel, fiind condusă o singură dată, în debutul partidei. Nikola Jokic a reușit un nou triple-double, terminând meciul cu 21 de puncte, 11 recuperări și 10 pase decisive. Prin urmare, Nuggets a obținut o nouă victorie necesară în lupta pentru primele 8 locuri.

O altă echipă care este pe cale să se califice în play-off este New Orleans Pelicans. Deși mulți nu le dădeau nicio șansă, după accidentarea lui DeMarcus Cousins, elevii lui Alvin Gentry au dat dovadă de caracter și au câștigat 8 din ultimele 10 partide. În frunte cu Anthony Davis, un jucător ce și-a asumat rolul de lider al echipei, Pelicans a învins echipe precum San Antonio Spurs sau Oklahoma City Thunder.

Anthony Davis a reușit o serie de performanțe incredibile în această perioadă, grație cărora a ajuns tot mai des în discuțiile pentru titlul de MVP. În ultimele 15 meciuri, tânărul de 25 de ani a marcat de 2 ori între 30-40 de puncte, de 5 ori între 40-50 de puncte și o dată peste 50 de puncte. Aflat în al 6-lea sezon în NBA, pivotul american are medii de 27.6 puncte, 10.9 recuperări și 2.4 capace

În ultimul meci jucat, Davis și-a sărbătorit ziua de naștere printr-o performanță extraordinară. Acesta a reușit primul triple-double al carierei într-un mod neobișnuit. Deși cele mai întâlnite performanțe de acest gen se realizează cu puncte, recuperări și pase decisive, Davis a făcut triple-double cu capace. Astfel, baschetbalistul de 2.08 a terminat confruntarea cu Utah Jazz cu 25 de puncte, 11 recuperări și 10 capace.

Însă, din păcate pentru echipa sa, rezultatul final nu a fost favorabil, Pelicans pierzând un meci important. Este a doua înfrângere consecutivă pentru Davis & Co. și este de urmărit dacă Pelicans vor reuși să își revină și să se mențină în primele echipe din Vest.

Opt formații se luptă cu șanse aproape egale pentru ultimele șase locuri din playoff într-o Conferință de Vest extrem de echilibrată.      

*foto – bsndenver.com

2 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mulțam de articol
    Jokic e un jucător impresionant. O singură corecție, în vest sunt 7 echipe pe 5 locuri, vezi Spus care din două înfrângeri a căzut de pe 5 pe 10..., doar podiumul pare sigur în vest.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde
  • David Istrate :

    Vest
    Da, asa e, multumesc. Am scris articolul ieri, cand Spurs inca era pe loc de play-off si atunci am luat doar lupta pentru ultimele doua pozitii. Dar intr-adevar pentru locurile 4-8, lupta inca se da.

    cu 6 ani în urmă (13.03.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate