Stiri

NBA: Oklahoma City Thunder l-a transferat pe Russell Westbrook la Houston Rockets

David Istrate

David Istrate
12.07.2019

În urmă cu o săptămână, mai mulți jurnaliști de top din Statele Unite anunțau faptul că Los Angeles Clippers este destinația în care va ajunge Kawhi Leonard. Chiar dacă surpriza a fost destul de mare, aceasta nici nu s-a comparat cu sentimentul pe care fanii ligii nord-americane l-au avut când au aflat că Paul George va fi trimis și el la trupa din California.

În acel trade, Oklahoma City Thunder a primit nu mai puțin de șapte pick-uri și doi jucători, Danilo Gallinari și Shai-Gilgeous Alexander. Luând în considerare acest aspect, presa de specialitate a început să prevadă dorința lui Sam Presti, managerul organizației din Oklahoma, de a intra într-o perioadă de reconstrucție. Evident, următoarea mutare ce trebuia făcută era transferul lui Russell Westbrook la o altă echipă.

Acest lucru nu era deloc ușor pentru că fundașul ce și-a petrecut întreaga carieră la OKC are un salariu uriaș (peste 38 de milioane de dolari pe sezonul 2019/2020). Una dintre destinațiile cele mai posibile despre care s-a vorbit a fost Miami Heat. Conform mai multor insideri americani, Westbrook și-ar fi dorit să ajungă la trupa din Florida, fiind încântat de gândul că ar fi coleg cu Jimmy Butler. Însă, Miami Heat se află într-o situație financiară dificilă, iar discuțiile dintre cele două tabere nu au mai ajuns la niciun consens.

Astfel, în ultimele zile, oficialii Oklahomei au început să se orienteze spre o altă echipă: Houston Rockets. În urmă cu aproximativ o lună, în presă au apărut câteva discuții despre o posibilă ceartă între James Harden și Chris Paul care ar fi dus la o cerere de transfer de la acesta din urmă. Atunci, atât CP3, cât și Daryl Morey, GM-ul lui Rockets, au negat aceste informații. Modul în care cei doi au intervenit nu a fost foarte convingător, lăsând impresia că totuși există o fricțiune la nivelul superstarurilor din lotul lui Mike D'Antoni.

Drept dovadă, în momentul în care oportunitatea a venit, Daryl Morey a acceptat să îl cedeze pe Chris Paul la Oklahoma City Thunder, în schimbul lui Russell Westbrook. Conform lui Adrian Wojnarowski, organizația din Oklahoma City a mai primit și două pick-uri în prima rundă (2024, 2026) și două schimburi de selecții (2021, 2025). În urma acestui trade, Russell Westbrook va juca din nou alături de James Harden, baschetbalist ce a evoluat pentru Oklahoma City Thunder în perioada 2009-2012. Pentru Russ, este pentru prima oară în cariera sa când va juca la o altă echipă decât cea la care a fost draftat.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în următoarea perioadă cu Chris Paul. Este greu de crezut că Oklahoma City Thunder va dori să îl păstreze, având în vedere că acesta are deja 34 de ani și un salariu de peste 38 de milioane. Într-un tweet, Woj scria că Miami Heat rămâne o posibilă destinație pentru CP3, însă mai trebuie să așteptăm puțin.

Așadar, se încheie o eră în Oklahoma City, o perioadă de 11 ani în care organizația a avut parte de numeroși jucători valoroși, precum Kevin Durant, James Harden, Russell Westbrook și Paul George, reușind să se califice o dată în finala NBA. Va fi interesant de urmărit ce strategie va aborda Sam Presti acum, după ce și-a „detonat” franciza. Va urma o perioadă de „tanking” cu gândul de a obține și mai multe pick-uri pentru a reconstrui în stilul „Trust the process” al Philadelphiei 76ers sau va folosi acele selecții drept simple instrumente în achiziționarea unor jucători valoroși cu ajutorul cărora să revină în top cât mai repede?

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!