Stiri

NBA: Pau Gasol a ajuns la o înțelegere cu San Antonio Spurs și va pleca de la formația texană

David Istrate

David Istrate
02.03.2019

Considerat de mulți drept cel mai bun jucător european din istorie, Pau Gasol nu s-a mai ridicat în ultimii ani la nivelul arătat în perioada LA Lakers sau Chicago Bulls. Cu toate acestea, într-un sistem foarte bine organizat, așa cum este cel al lui Gregg Popovich, Gasol a reușit să fie foarte util, venind de pe bancă.

Însă, în acest sezon, după ce a ratat și câteva meciuri din cauza mai multor accidentări, conducerea clubului a decis să îl lase pe Pau Gasol să plece de la echipă. Această știre nu este o noutate, deoarece cu doar câteva zile înainte de încheierea perioadei de transferuri a apărut în presă un zvon, conform căruia Gasol ar fi cerut să fie mutat de la San Antonio Spurs. Jucătorul spaniol a negat atunci această idee, dar acum după ce Adrian Wojnarowski a anunțat plecarea lui Gasol de la Spurs, aceasta pare plauzibilă.

Așadar, se încheie o perioadă de două sezoane și jumătate petrecute de Pau Gasol la San Antonio Spurs, una din cele mai titrate echipe din ultimii 20 de ani. În acest timp, baschetbalistul de 38 de ani a evoluat în 168 de partide sub comanda lui Gregg Popovich și a avut medii de 10 puncte, 7.4 recuperări și 2.6 pase decisive. De asemenea, Gasol a jucat atât în 2017 cât și în 2018 în playoff alături de formația texană.

Conform lui Wojnarowski, Pau Gasol va semna în următoarele zile cu Milwaukee Bucks. Echipa din Wisconsin este în acest moment pe primul loc în conferința de Est și tocmai și-a asigurat calificarea matematică în playoff. La Bucks, Gasol va evolua alături de Giannis Antetokounmpo, Nikola Mirotic, Eric Bledsoe, Malcolm Brogdon, Brook Lopez sau Khris Middleton, toți jucători foarte periculoși. Prin urmare, echipa antrenată de Mike Budenholzer va avea un cuvânt greu de spus în acest playoff.

Pentru sportivul născut în Barcelona, Milwaukee Bucks va fi a 5-a formație din NBA la care va evolua după Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers, Chicago Bulls și San Antonio Spurs. De-a lungul carierei sale, Gasol a fost numit de 6 în All Star Game și a câștigat campionatul de două ori alături de LA Lakers (2009, 2010).

*foto: Mark Sobhani/NBAE via Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!