Stiri

NBA: Paul George și Giannis Antetokounmpo sunt jucătorii lunii februarie

David Istrate

David Istrate
02.03.2019

Vineri, 1 martie, oficialii NBA au anunțat distincțiile acordate de ligă celor mai buni sportivi ai lunii februarie. Așadar, dacă premiile pentru debutanții lunii au ajuns la Luka Doncic și Trae Young, cele pentru jucătorii lunii au fost primite de Paul George și Giannis Antetokounmpo.

După ce a decis în vară să rămână la Oklahoma City Thunder, George și-a ridicat jocul la un nivel incredibil, fiind principalul motiv pentru succesul echipei sale în acest sezon. Superstarul de 28 de ani parcurge cea mai bună perioadă a carierei fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători din NBA pe partea defensivă. În plus, George reușește meci de meci să se remarce și în ofensivă, drept urmare, în luna februarie a avut următoarele cifre: 35 de puncte, 8.4 recuperări, 5.4 pase decisive și 2.1 intercepții.

De partea cealaltă, Giannis Antetokounmpo este probabil cel mai constant jucător din acest sezon. Mai mult decât atât, baschetbalistul grec și-a condus echipa spre poziția de lider în conferința de Est, Milwaukee Bucks ajungând la 48 de victorii. În luna februarie, Antetokounmpo a adunat 30.6 puncte, 12.6 recuperări, 6 pase decisive și 1.6 capace, având 62.1% procentaj al aruncărilor și 40% de la linia de trei puncte.

Pentru Giannis Antetokounmpo, aceasta reprezintă distincția cu numărul 3 din acest sezon, reușind să o mai câștige în noiembrie și decembrie. În schimb, pentru Paul George este prima oară în această stagiune când primește titlul de „cel mai bun jucător al lunii”.

La fel ca în cursa pentru premiul de „rookie of the year”, rămâne de văzut cât de mult vor reuși cei doi baschetbaliști să se mențină la acest nivel. De asemenea, James Harden are și el un sezon extraordinar, prin urmare acesta nu trebuie scos din discuția pentru titlul de MVP. Totuși, în acest moment, Giannis Antetokounmpo pornește cu prima șansă, atât din punct de vedere al statisticilor cât și datorită locului pe care se află echipa sa.

*foto: NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate