Stiri

NBA: Philadelphia 76ers și Portland Trail Blazers câștigă pe teren propriu și rămân în cursa pentru finala conferinței

David Istrate

David Istrate
10.05.2019

După ce Milwaukee Bucks a reușit calificarea în finala conferinței de Est, învingând-o pe Boston Celtics cu scorul de 4-1, încă două formații ar mai fi putut să obțină această performanță, dacă s-ar fi impus în seara trecută.

Pentru aceasta, Toronto Raptors ar fi trebuit să o învingă pe Philadelphia 76ers chiar pe terenul acesteia. După câteva meciuri în care Joel Embiid și Ben Simmons nu au evoluat așa de bine, cei doi au arătat o altă față în întâlnirea de aseară și au fost decisivi. Trupa antrenată de Brett Brown a condus pe aproape întreaga durată a partidei, având la un moment dat un avantaj de 24 de puncte. Canadienii nu au mai reușit să reintre în joc și astfel, Toronto Raptors s-a impus cu 112-101, trimițând seria în decisiv.

Jimmy Butler a fost din nou liderul gazdelor, terminând cu 25 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții. Acesta a fost urmat de Ben Simmons (21 de puncte, 8 recuperări, 6 pase decisive) și de Joel Embiid (17 puncte, 12 recuperări, 2 capace, o pasă decisivă, o intercepție). De partea cealaltă, singurii jucători care au înscris peste zece puncte au fost: Kawhi Leonard (29 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție), Pascal Siakam (21 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Kyle Lowry (13 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări, o intercepție).

Meciul 7 va avea loc duminică, 12 mai, de la miezul nopții, în arena celor de la Toronto Raptors.

În cealaltă confruntare jucată joi noaptea, Portland Trail Blazers a primit vizita lui Denver Nuggets, echipă ce deținea conducerea în această serie, scor 3-2. Cele două reprize au fost foarte diferite una de cealaltă: oaspeții au dominat prima parte, în timp ce gazdele au condus ostilitățile în a doua. La pauză, jucătorii lui Terry Stots conduceau la patru puncte, scor 58-54, după o revenire spectaculoasă de la -8. Acest lucru le-a dat aripi celor de la Portland Trail Blazers, care nu au mai cedat conducerea în ultimul sfert, câștigând la o diferență de 11 puncte, scor 119-108.

Din tabăra învingătorilor s-au remarcat Damian Lillard (32 de puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție), CJ McCollum (30 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Rodney Hood (25 de puncte, 4 recuperări). În replică, Nikola Jokic a fost aproape de un nou triple-double, contabilizând 29 de puncte, 12 recuperări și 8 pase decisive. De asemenea, din lotul lui Mike Malone și-a mai făcut simțită prezența Jamal Murray (24 de puncte, 10 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție).

Datorită acestei victorii, Portland Trail Blazers duc scorul la 3-3 și ne oferă șansa de a vedea a doua serie ce are nevoie de meci decisiv. Acesta va avea loc duminică, 12 mai, în Pepsi Center din Denver.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (10.05) cu un singur joc:

Houston Rockets – Golden State Warriors (ora 04:00 – meciul 6, scorul e 3-2 pentru Warriors)

*foto: Aaron Ontiveroz/The Denver Post

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!