Stiri

NBA Playoff. Boston Celtics se distanțează în seria cu Cleveland Cavaliers

Eduard Popa

Eduard Popa
16.05.2018

nba playoff boston cleveland

În cursul nopții precedente, Boston Celtics a reușit să își păstreze avantajul terenului propriu și s-a impus cu scorul de 107-94. În cea mai mare parte a ei, partida a fost dominată de vicecampioana NBA, cvadruplul MVP fiind de neoprit, însă gazdele au luptat în continare și au întors rezultatul.

După ce, în primul meci, victoria formației lui Brad Stevens a venit la o diferență foarte mare, toată lumea se aștepta ca LeBron James să răspundă în cel de-al doilea duel. Așa a și fost: superstarul lui Cavaliers a arătat din nou acea agresivitate care i-a adus atât de mult succes și avea 21 de puncte, după primele 12 minute. Cu toate acestea, diferența la sfârșitul actului inaugural era de doar 4 puncte. Sfertul al doilea a fost ceva mai echilibrat, cu un ușor avantaj pentru oaspeți, care și-au mărit avantajul la 11 puncte. Însă, Marcus Morris a reușit să marcheze 4 puncte în 6 secunde și a stabilit scorul la pauză: 48-55.

Debutul reprizei secunde a consemnat ultimul asalt al ofensivei lui Tyronn Lue, care a fost însă stopat de gazde. După acest moment, jucătorii lui Stevens, ajutați și de încurajările fanilor, au început o cursă incredibilă, întorcând rezultatul de la -9 la +7. Principații remarcați din acest sfert au fost Terry Rozier, Marcus Smart, Marcus Morris și Aron Baynes. În ultimul act, oaspeții au încercat să revină pe tabelă, însă evoluția foarte bună a lui Al Horford i-a împiedicat pe aceștia. Spiritele s-au încins pe finalul confruntării, când, după un fault dur al lui JR Smith, Marcus Smart a sărit în apărarea coechipierului său lovit. Oficialii au ținut însă jocul în frâu și ultimele minute au decurs fără încidente. În cele din urmă, Boston Celtics a câștigat cu 107-94 și a ajuns la 2-0.

Gazdele au avut 6 jucători în double-digits: Jaylen Brown (23 de puncte, 7 recuperări), Terry Rozier (18 puncte, 5 recuperări), Al Horford (15 puncte, 10 recuperări), Marcus Morris (12 puncte, 5 recuperări), Marcus Smart (11 puncte, 5 recuperări, 9 pase decisive) și Jayson Tatum (11 puncte).

De partea cealaltă, LeBron James a încheiat duelul în triple-double (42 de puncte, 10 recuperări, 12 pase decisive), în timp ce Kevin Love a contribuit cu 22 de puncte și 15 recuperări.

În continuare, seria se mută în Cleveland, acolo unde meciul 3 se va juca sâmbătă noaptea, la ora 3:30.

Ultima oară când echipa la care se afla LeBron James a fost condusă cu 2-0, în afară de finala NBA, a fost în 2008, tot împotriva lui Boston Celtics. Atunci, formația antrenată de Doc Rivers, din care mai făceau parte Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen și Rajon Rondo a reușit să câștige campionatul, cu 4-2, în fața lui Los Angeles Lakers. Cu toate acestea, seria dintre Celtics și Cavaliers nu este gata, ținând cont că trupa din Massachussetts a avut 2-0 și în prima rundă, cu Milwaukee Bucks, și apoi a fost egalată. Însă, jocul arătat de tinerii baschetbaliști ai lui Brad Stevens este la un nivel foarte înalt și este clar că adversarii vor avea nevoie de o evoluție mai bună din partea tuturor jucătorilor.

*foto: AP

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!