Stiri

NBA: Prima seară de playoff a adus deja și primele surprize (Video)

David Istrate

David Istrate
14.04.2019

Sâmbătă, 13 aprilie, s-a dat startul celei mai așteptate perioade ale sezonului și anume playoff-ul NBA. Acesta a debutat cu două jocuri surprinzătoare din conferința de Est, care au demonstrat că indiferent de adversare, fiecare echipă are datoria de a trata cu seriozitate meciurile.

Philadelphia 76ers și Brooklyn Nets au fost formațiile ce au deschis playoff-ul NBA, ediția 2018-2019. Înaintea acestui duel, principalul jucător al gazdelor, Joel Embiid, a apărut la încălzire deși toată lumea se aștepta ca acesta să nu joace. Această mutare a avut efectul dorit în primele minute ale întâlnirii, reușind să surprindă echipa oaspete. În cele din urmă, cei de la Brooklyn Nets și-au revenit și cu o precizie foarte bună de la distanță au încheiat prima repriză în avantaj, scor 62-54.

În repriza secundă, oaspeții au continuat să evolueze la un nivel destul de bun, profitând de pasa proastă în care s-au aflat cei de la Philadelphia 76ers. Singurul jucător din lotul lui Brett Brown care s-a remarcat a fost Jimmy Butler, însă eforturile acestuia de a-și readuce echipa la conducere au fost în zadar. Pe parcurs, fanii din Philadelphia și-au pierdut răbdarea și au mers până acolo că l-au huiduit pe Ben Simmons când acesta se afla la linia de libere. Baschetbaliștii lui Brooklyn Nets nu au mai ridicat piciorul de pe accelerație și au controlat finalul, câștigând la o diferență de 9 puncte, scor 111-102.

Din tabăra învingătoare, principalii jucători au fost D'Angelo Russell, cu 26 de puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, Caris LeVert, cu 23 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și Ed Davis, cu 12 puncte și 16 recuperări. De partea cealaltă, Jimmy Butler a terminat partida cu 36 de puncte și 9 recuperări, în timp ce Joel Embiid a reușit un double-double: 22 de puncte, 15 recuperări.

Așadar, scorul devine 1-0 pentru Brooklyn Nets înaintea meciului 2 care va avea loc tot în Philadelphia luni noaptea, 15 aprilie.

În cea de-a doua întâlnire a serii s-au confruntat Toronto Raptors, formația canadiană ce a terminat pe locul al doilea în Est, și Orlando Magic. Prima jumătate a meciului a fost controlată în mare parte de gazde, care însă nu au reușit să se distanțeze la peste 10 puncte. Pe finalul primei reprize, cei de la Magic au profitat de diferența foarte mică și au reușit un run incredibil prin care au ajuns să conducă la 16 puncte. În cele din urmă, la prima pauză Orlando Magic conducea cu 57-49.

Începutul sfertului trei a aparținut jucătorilor lui Nick Nurse, care au revenit la conducere și s-au menținut acolo până în ultima secvență. Jocul a devenit mult mai echilibrat și cele două tabere au început să se concentreze mai mult pe apărare. Drept consecință, cu un minut înainte de final, Toronto Raptors conducea cu 101-99. DJ Augustin a egalat pentru oaspeți, cu 45 de secunde rămase și apoi, profitând de ratarea lui Marc Gasol, a înscris de la distanță coșul victoriei. În 4 secunde, Kawhi Leonard nu a mai reușit să marcheze și astfel Orlando Magic s-a impus cu 104-101.

DJ Augustin a fost cu siguranță omul meciului, având următoarea linie statistică: 25 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție. Din echipa sa, s-au mai aflat în double-digits încă 6 jucători: Evan Fournier (16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Jonathan Isaac (11 puncte, 8 recuperări), Nikola Vucevic (11 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Aaron Gordon (10 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții), Terrence Ross (10 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Michael Carter-Williams (10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive).

De partea cealaltă, Kawhi Leonard a înregistrat 25 de puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, fiind urmat de Pascal Siakam (24 de puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, o intercepție), Fred VanVleet (14 puncte, 2 recuperări), Marc Gasol (13 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive) și Danny Green (13 puncte, 3 recuperări). Este interesant faptul că fundașul gazdelor, Kyle Lowry, nu a marcat niciun punct, terminând partida cu 7 recuperări, 8 pase decisive și 2 intercepții.

Observăm că Orlando Magic produce cea de-a doua surpriză din tot atâtea meciuri, reușind să preia avantajul în seria cu Toronto Raptors, scor 1-0. Următoarea întâlnirea va avea loc marți, 16 aprilie, în aceeași arenă.

A urmat partida dintre Golden State Warriors, campioana en-titre, și Los Angeles Clippers, formație ce s-a autodepășit în acest sezon. Elevii lui Steve Kerr probabil că au aflat înainte de începerea jocului modul în care s-au încheiat primele meciuri din acest playoff și de aceea au pornit ca din pușcă. Chiar dacă primele puncte ale întâlnirii au aparținut oaspeților, gazdele au fost cele ce au controlat jocul și au intrat la vestiare cu un avans de 13 puncte, scor 69-56.

Cu Steph Curry într-o formă foarte bună, cei de la Warriors au dominat repriza secundă, având la un moment dat un avantaj de 19 puncte. Chiar dacă Patrick Beverley a încercat să joace foarte agresiv și să îi intre sub piele lui Kevin Durant, aceste acțiuni s-au finalizat cu eliminarea amândorura. Totuși, momentul respectiv nu a avut niciun efect asupra jocului, gazdele continuând să joace la un nivel foarte înalt. În cele din urmă, Golden State Warriors s-a impus cu 121-104 și a arătat că atunci când este nevoie se poate ridica la înălțimea meciului.

Steph Curry a fost de neoprit, terminând jocul cu 38 de puncte, 15 recuperări și 7 pase decisive. De altfel, prin cele 8 reușite de la distanță, dublul MVP al ligii l-a depășit pe Ray Allen la numărul de coșuri de 3 puncte marcate în playoff. În acest moment, Curry are 386 de triple în playoff, în timp ce Ray Allen are 386 de coșuri de acest gen

Din tabăra gazdelor, s-au mai remarcat Kevin Durant, cu 23 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace, Draymond Green, cu 17 puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive și Klay Thompson, cu 12 puncte, 3 capace și 2 pase decisive. De partea cealaltă, liderii lui Los Angeles Clippers au fost Montrezl Harrell (26 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 recuperări) și Lou Williams (25 de puncte, 9 pase decisive, 3 recuperări).

În urma acestui joc, Golden State Warriors preia conducerea în seria cu Los Angeles Clippers și, după modul în care a jucat, este favorită să câștige în număr minim de meciuri. Următorul duel va avea loc luni, 15 aprilie, în Oracle Arena.

Prima seară de playoff din acest sezon s-a încheiat cu disputa dintre Denver Nuggets și San Antonio Spurs, în seria considerată ca fiind cea mai echilibrată din prima rundă. Primele 12 minute au fost foarte echilbrate însă, începând cu al doilea sfert, texanii au preluat inițiativa și au trecut la conducere. Jucătorii antrenați de Gregg Popovich au fost mult mai disciplinați și au terminat prima repriză cu un avans de 8 puncte, scor 59-51.

În partea a doua, gazdele au părut mult mai concentrate la joc și i-au pus mari dificultăți lui San Antonio Spurs. Cu toate acestea, texanii s-au menținut la conducere până la final. În ultimele minute, cei de la Denver Nuggets au fost aproape de a reveni însă câteva mingi pierdute au făcut ca acest lucru să fie imposibil. San Antonio Spurs s-a impus cu 101-96 și a reușit o victorie foarte importantă pe terenul adversarei din Colorado.

Din lotul antrenat de Gregg Popovich, 5 jucători au marcat minim 10 puncte: DeMar DeRozan (18 puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive), Derrick White (16 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări), LaMarcus Aldridge (15 puncte, 8 recuperări), Bryn Forbes (15 puncte, 5 recuperări) și Rudy Gay (14 puncte, 6 recuperări).

Din tabăra gazdelor, Nikola Jokic a reușit un triple-double (10 puncte, 14 recuperări, 14 pase decisive), în timp ce Gary Harris a fost principalul marcator (20 de puncte, 3 recuperări). S-au mai remarcat Jamal Murray (17 puncte, 6 intercepții, 2 recuperări), Will Barton (15 puncte, 10 recuperări), Paul Millsap (12 puncte, 4 recuperări) și Malik Beasley (10 puncte, 3 recuperări).

Chiar dacă este o victorie în deplasare, nu o putem numi surpriză pentru că știm cu toții de ce este capabil Gregg Popovich. San Antonio Spurs ajunge la 1-0 în seria cu Denver Nuggets și pune o mare presiune pe această formație înainte de următorul meci din Pepsi Center, ce va avea loc marți, 16 aprilie.

Playoff-ul NBA continuă în seara aceasta (14.04) cu următoarele dueluri:

Boston Celtics – Indiana Pacers (20:00)

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder (22:30, Telekom Sport 3)

Milwaukee Bucks – Detroit Pistons (02:00)

Houston Rockets – Utah Jazz (04:30)

*foto: Ron Turenne/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate