Stiri

NBA: Programul transmisiunilor din această săptamână

David Istrate

David Istrate
26.01.2018

 program nba telekom sport

La finalul acestei săptămâni, Telekom Sport va transmite câte un meci în fiecare seară. Cele 3 dueluri care se vor putea vedea, în direct, la televizor, sunt: San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers, Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder și Chicago Bulls – Milwaukee Bucks. 

Vom realiza o scurtă avancronică a fiecărei confruntări.

1. San Antonio Spurs – Philadelphia 76ers (vineri noaptea, la ora 3:40 – Telekom Sport 1)

Acest meci se anunță drept un duel foarte interesant între una dintre cele mai bune echipe de după anul 2000, San Antonio Spurs și o echipă tânără care începe să cucerească tot mai mult teren, Philadelphia 76ers. Texanii vin după o victorie împotriva vicecampioanei, Cleveland Cavaliers, și cu un record de 32-18 se găsesc pe poziția a 3-a în clasamentul conferinței de Vest. Adversarii, cu 23 de victorii și 21 de înfrângeri se află pe locul al 7-lea în conferința de Est.

Spurs se află momentan într-o perioadă de reconstrucție, în care încearcă să facă schimbul de generație de la Tony Parker, Manu Ginobili și Pau Gasol la Kawhi Leonard, Dejounte Murray și Davis Bertans. Cu toate acestea, datorită legendarului antrenor pe care îl au, Gregg Popovich, echipa aceasta reușește să se mențină în top.

De partea cealaltă, 76ers, aflată de câțiva ani sub sloganul ”Trust the process”, încearcă să formeze o echipă competitivă din jucătorii tineri pe care îi are. Joel Embiid, Ben Simmons, Dario Saric, Markelle Fultz sunt doar câteva din talentele de care dispune Brett Brown în acest sezon.

Prin urmare, este de văzut cum se vor descurca aceștia în fața experimentatei San Antonio Spurs, care este însă lipsită de aportul lui Kawhi Leonard, Rudy Gay sau Manu Ginobili.

2. Detroit Pistons – Oklahoma City Thunder (sâmbătă noaptea, la ora 12:10 – Telekom Sport 1)

Trio-ul de vis al lui Oklahoma, Westbrook, George și Anthony îi vor înfrunta sâmbătă noaptea pe cei de la Detroit Pistons. Pentru gazde, duelul are o importanță deosebită deoarece aceștia se găsesc pe poziția a 9-a în conferința de Est, la doar 2 victorii de un loc de play-off. De partea cealaltă, Oklahoma, cu 7 victorii în ultimele 10 meciuri, este pe poziția a 5-a în Vest.

Detroit Pistons, lipsită de un superstar, se află într-o perioadă mai dificilă și privește cu nostalgie spre sfârșitul anilor 80', când „The Bad Boys” dominau acest sport. Momentan cel mai bun jucător este Andre Drummond cu 14.7 puncte/meci și 15.3 recuperări/meci.

În contrast, Oklahoma nu are unul, ci trei superstaruri: MVP-ul anului trecut, Russell Westbrook, Paul George și Carmelo Anthony. Deși, au evoluții inconstante, care nu se ridică mereu la nivelul așteptărilor, în ultima perioadă pare că jucătorii Oklahomei și-au intrat în ritm, dovadă fiind victoria împotriva lui Cavaliers, la 24 de puncte diferență.

Meciul se anunță a fi unul foarte disputat, deoarece ambele echipe au un joc fizic și de asemenea cele două sunt excelente din punct de vedere al recuperărilor.

3. Chicago Bulls – Milwaukee Bucks (duminică seara, 22:40 – Telekom Sport 2)

În ultima confruntare transmisă în această săptămână are loc un duel estic între două pretendente la play-off. Deocamdată Milwaukee Bucks stă mai bine, ocupând poziția a 8-a, cu 24 de victorii și 22 de înfrângeri. Chicago Bulls, după unul din cele mai proaste începuturi de sezon și-a mai revenit și cu un record de 18-30, este a 12-a echipa în conferința de Est.

Chicago Bulls are doi dintre cei mai buni tineri europeni din NBA în persoanele lui Nikola Mirotic și Lauri Markkanen. Primul are medii de 17 puncte/meci și 6.5 recuperări/meci, în timp ce al doilea, debutant, are 15.4 puncte/meci și 7.6 recuperări/meci.

De partea cealaltă, la Bucks activează Giannis Antetokounmpo, poreclit „The Greek Freak”, care este unul din cei mai buni jucători din baschet la momentul actual. Grecul are medii de 28.2 puncte/meci, 10.1 recuperări/meci și 4.6 pase decisive/meci.

Prin urmare, acest meci poate fi considerat drept un duel european între tinerii care vor domina baschetul în următorii ani.

*foto: protvmedia.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate