Stiri

NBA: Recompensă pentru o carieră de excepție

David Istrate

David Istrate
01.02.2018

goran dragic nba all star

Acum o zi, într-o partidă împotriva lui Detroit Pistons, pivotul Kevin Love s-a lovit după un contact mai dur și și-a rupt mâna. Prin urmare, acesta a devenit al treilea jucător din echipa de All-Star Game a lui LeBron care se accidentează. După ce Paul George și Andre Drummond au fost aleși în locul lui DeMarcus Cousins, respectiv John Wall, acum Adam Silver l-a desemnat pe Goran Dragic drept înlocuitorul lui Love. 

Goran Dragic este un produs al faimoasei școli de baschet slovene a echipei Olimpija Ljubljana. Născut în 1986, Dragic a debutat la 17 ani în liga secundă din Slovenia la KD Ilirija, de unde s-a transferat apoi la Geoplin Slovan. După un an petrecut în Spania, la Murcia, Dragic s-a întors acasă la Olimpija Ljubljana, echipă ce a reprezentat pista sa de lansare în NBA. În 2008, slovenul a fost draftat cu opțiunea a 45-a în runda a doua, de către San Antonio Spurs. Gregg Popovich nu l-a ținut la Spurs, ci l-a cedat la Phoenix Suns unde a evoluat vreme de 3 sezoane. Apoi, Dragic a plecat la Houston Rockets, însă după după 2 ani s-a întors în Arizona, la Phoenix Suns, pentru încă 3 sezoane. În 2014, la vârsta de 28 de ani, Dragic a câștigat titlul de ”Most Improved Player”, având medii de 20.3 puncte, 3.2 recuperări și 5.9 pase decisive pe partidă. Din sezonul 2014-2015, slovenul evoluează pentru Miami Heat unde și-a câștigat rolul de starter și a devenit unul dintre cei mai importanți jucători, alături de Hassan Whiteside.

Ultimul an a fost excepțional pentru Goran Dragic. În această vară, el a reușit alături de Luka Doncic și lotul Sloveniei să producă surpriza și să câștige Eurobasket 2017. După finala câștigată în fața Serbiei cu scorul de 93-85, Dragic a fost numit cel mai bun jucător al turneului. La 31 de ani, el a avut medii de  22.6 puncte, 4.4 recuperări și 5.1 pase decisive pe meci și s-a remarcat și în finală cu o performanță excelentă, terminând cu 35 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisve și 2 intercepții.

Prin urmare, convocarea pentru ”Meciul Starurilor” din Los Angeles este o nouă confirmare a jocului foarte bun pe care Dragic îl prestează. În acest sezon, el are în medie 17 puncte, 4.1 recuperări și 4.8 pase decisive în 31.8 minute. Miami Heat a fost echipa lunii ianuarie și cu 29 de victorii și 22 de înfrângeri se află pe poziția a patra în clasamentul conferinței de Est, în urma lui Boston Celtics, Toronto Raptors și Cleveland Cavaliers.

La meciul din 18 februarie, Dragic îi va avea drept colegi pe LeBron James, Anthony Davis, Kevin Durant, Kyrie Irving, Paul George, LaMarcus Aldridge, Bradley Beal, Andre Drummond, Kristaps Porzingis, Victor Oladipo și Russell Westbrook. De partea cealaltă, Team Curry este formată din Giannis Antetokounmpo, DeMar DeRozan, Joel Embiid, James Harden, Jimmy Butler, Draymond Green, Al Horford, Damian Lillard, Kyle Lowry, Klay Thompson, Karl-Anthony Towns și desigur, căpitanul Stephen Curry.

*foto – Sun Sentinel

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!