Stiri

NBA: Ricky Rubio, un nou început

Eduard Popa

Eduard Popa
03.11.2017

ricky rubio utah jazz nba

Ricky Rubio a fost transferat la Utah Jazz în vara acestui an, mutare prin care staff-ul celor din Salt Lake City sperau să îl țină la echipă pe Gordon Hayward. În cele din urmă Hayward a plecat la Boston Celtics. Asta însă nu l-a încurcat pe Rubio să ofere fanilor NBA cel mai bun baschet din carieră.

Până acum Rubio a impresionat din punct de vedere ofensiv. Are career-high la puncte pe meci (17,5), procentaj din acțiune (43,7%) și 3 puncte (37,2%). În fiecare din ultimele trei partide a trecut de 20 de puncte, culminând cu 30 de puncte în victoria din overtime în fața celor de la Portland Trail Blazers, scor 112-103. 10 din acele puncte au fost în perioada de prelugiri.

„Va fi un meci care va conta la sfârșitul sezonului pentru că este o echipă cu care ne duelăm pentru ultimele locuri din playoff. A trebuit să îl câștigăm, mai ales că era acasă. Am încercat să fac tot ce era bun pentru mine. Uneori arunc, alteori caut să pasez către coechipieri. Joc cu încredere și atunci când am încredere, încerc să profit de acest lucru”, a spus Rubio după acea partidă, potrivit NBA.com.

„Eu am încredere în el, am avut chiar din prima zi. Și-a meritat încrederea pe deplin, nu doar fiindcă înscrie de la 3 puncte, dar pentru felul în care muncește. Nu îmi pasă câte coșuri de 3 bagă. Va trebuie să muncească în continuare și va trebui să devină din ce în ce mai bun”, a susținut și antrenorul lui Utah Jazz, Quin Snyder.

Ricky Rubio a venit la Jazz după ce a petrecut 6 sezoane la Minnesota Timberwolves, echipă pentru care a strâns 353 de meciuri, cu medii de 10,3 puncte, 8,5 pase decisive, 4,2 recuperări și 2,1 intercepții.

La Jazz până acum Ricky are 17,5 pct, 6,5 pase decisive, 4,9 recuperări și 2,1 intercepții în opt meciuri. Din aceste opt partide, Utah a câștigat cinci. Rămâne de văzut dacă Rubio va putea să ajute o echipă formată din Rudy Gobert, Derrick Favors sau Rodney Hood să își păstreze locul de anul trecut din playoff.

*foto: Sporting News

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!