Stiri

NBA: Russell Westbrook reușește cel de-al 5-lea triple double consecutiv

David Istrate

David Istrate
18.03.2018

nba russell westbrook  Duminică seara a avut loc un nou derby al ligii nord-americane. Toronto Raptors, ocupanta primei poziții din Est a primit vizita lui Oklahoma City Thunder, formație ce luptă pentru un loc cât mai bun în Vest. Cele două echipe s-au alternat la conducere pe întreaga durată a partidei, însă în cele din urmă, oaspeții au reușit să se impună cu scorul de 132-125.

Gazdele acestei confruntări se află într-o perioadă foarte bună din punct de vedere al jocului și aveau 11 victorii consecutive înainte de acest duel. De partea cealaltă, adversarii au avut un sezon inconstant, însă au reușit să câștige ultimele 6 meciuri, iar îmbunătățirea din jocul echipei este evident. Prin urmare, întâlnirea dintre Toronto Raptors și Oklahoma City Thunder constituia un adevărat derby.

Jucătorii lui Dwayne Casey au început cu mai multă luciditate și au preluat conducerea în debut, însă oaspeții au revenit rapid. Cele două combatante au continuat în același ritm și la pauză, tabela arăta o diferență de două puncte în favoarea canadienilor, scor 66-64. În partea secundă, până în ultimul minut, niciuna dintre echipe nu a mai reușit să se distanțeze la mai mult de 5 puncte. În această perioadă, au avut loc nu mai puțin de 18 schimbări la conducerea partidei, iar de 6 ori scorul a fost egal.

Drept urmare, așa cum era de așteptat finalul a fost foarte disputat și s-a decis în ultimele secunde. Cu două minute înainte de terminarea meciului, Thunder avea un avantaj de 4 puncte, scor 123-119. Însă, gazdele au reușit să restabilească egalitatea după 4 libere marcate de Wright și de DeRozan. La faza următoare, jucătorii lui Raptors s-au apărat excelent și au oprit atacul adversarilor, însă pe contraatac, DeRozan a pierdut mingea și astfel, Paul George a obținut două puncte ușoare. La cea de-a doua aruncare liberă, Ibaka l-a faultat pe Steven Adams, cel din urmă primind la rândul lui o lovitură de la linia de pedeapsă. Jucătorul din Noua Zeelandă nu a reușit să puncteze, iar la panoul celălalt, Wright a punctat pentru 125-125. Au urmat 4 puncte consecutive marcate de Russell Westbrook, lucru care a stârnit furia gazdelor. Prin urmare, în cele 11 secunde rămase, arbitrii au acordat nu mai puțin de 4 faulturi tehnice, două la DeRozan, unul la Ibaka și unul la antrenorul echipei, Dwayne Casey, toți 3 fiind eliminați. Raptors nu a mai fost capabilă să revină pe tabelă și Oklahoma City Thunder s-a impus cu 132-125.

DeMar DeRozan și Kyle Lowry au fost cei mai buni jucători din lotul lui Casey, primul marcând 24 de puncte în timp ce al doilea a reușit un double-double (22 de puncte, 10 pase decisive).

De partea cealaltă, MVP-ul sezonului precedent, Russell Westbrook a realizat cel de-al 5-lea triple-double consecutiv (37 de puncte, 13 recuperări și 14 pase decisive). Acesta este a 102-a performanță de acest gen din cariera fundașului american, care este al 4-lea în lista all-time. Westbrook are în acest an competițional medii de 25.2 puncte, 9.7 recuperări și 10.2 pase decisive în 36.2 minute/joc.

În urma acestei partide, Toronto Raptors încasează cea de-a 18-a înfrângere și se menține pe prima poziție în conferința de Est, având cu 5 victorii mai multe decât Boston Celtics. În schimb, Oklahoma City Thunder obține o victorie importantă, cea cu numărul 43 și se apropie de Portland Trail Blazers, ocupanta locului 3 din Vest.

*foto – Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate