Stiri

NBA: Spiritele s-au încins în Conferinţa de Vest

David Istrate

David Istrate
16.03.2018

suns jazz bataie nba

Joi seara, în Vivint Smart Home Arena, a avut loc confruntarea dintre Utah Jazz și Phoenix Suns, încheiată cu victoria gazdelor, scor 116-88. Jucătorii lui Jazz au dominat complet această partidă, lucru ce a provocat frustrarea în rândul adversarilor.

Cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea sezonului regulat, situația clasamentului din Vest este foarte complicată. În acest moment, între locul 3 și locul 10, există o diferență de doar 4 victorii, prin urmare 8 echipe încă se bat pentru asigurarea calificării în play-off.

În această situație se găsește și Utah Jazz, care ocupă poziția a 7-a, cu 39 de victorii și 30 de înfrângeri. Cu toate că, în cursul verii, echipa a fost părăsită de cel mai bun jucător al ei, Gordon Hayward, rezultatele obținute au fost mai bune decât în sezonul precedent. Quin Snyder, antrenorul lui Jazz, nu beneficiază de niciun star consacrat în lotul echipei, însă a reușit să se folosească de jucătorii pe care îi are pentru a obține o echipă competitivă. Cei mai buni componenți ai lui Utah Jazz sunt: debutantul Donovan Mitchell (19.8 puncte, 3.7 recuperări, 3.6 pase decisive), Rudy Gobert (13.9 puncte, 10.7 recuperări), Ricky Rubio (12.3 puncte, 4.5 recuperări, 5.5 pase decisive) și Joe Ingles (11.3 puncte, 4.1 recuperări și 4.3 pase decisive). În acest moment, formația din Utah este una dintre cele mai în formă echipe ale campionatului și a câștigat 19 din ultimele 21 de partide.

De partea cealaltă, Phoenix Suns se află de câteva sezoane într-o perioadă de reconstrucție începută odată cu terminarea erei lui Steve Nash. Jucătorul în jurul căruia conducerea dorește să formeze o nouă echipă este Devin Booker, sportiv în vârstă de doar 21 de ani. Acesta, aflat în al treilea sezon în NBA, are statistici impresionante de 24.9 puncte, 4.5 recuperări și 4.7 pase decisive în 34.5 minute de joc. Însă, plecarea lui Eric Bledsoe la Milwaukee Bucks a cântărit enorm de mult în jocul echipei din Arizona, care nu a reușit să se ridice la nivelul dorit. Prin urmare, Phoenix Suns a reușit doar 19 victorii în acest sezon și ocupă penultima poziție în conferința de Vest.

Cele două echipe s-au întâlnit joi seară într-un meci ce avea o mai mare importanță pentru Utah Jazz. În debut, jocul a fost echilibrat, gazdele având avantaj minim. Însă, începând cu al doilea sfert, sportivii antrenați de Snyder au început să marcheze tot mai mult, iar defensiva lui Suns a cedat. Astfel, Jazz a intrat la vestiare cu un avantaj de 13 puncte. În partea secundă, jucătorii din Salt Lake City au continuat asediul asupra coșului apărat de adversari și au reușit să mărească și mai mult avantajul.

Frustrarea oaspeților a atins punctul de maximă intensitate la jumătatea celui de-al treilea sfert când Marquese Chriss a încercat să pătrundă în spațiul de 3 secunde. Acesta a primit o pasă de la Devin Booker, însă mingea i-a alunecat, iar jucătorul american s-a dezechilibrat și a căzut destul de rău, suferind o lovitură la spate. Jucătorii lui Jazz au pornit rapid pe contraatac, însă în acel moment Rubio a fost împins din spate de către Jared Dudley. Baschetbalistul spaniol s-a îndreptat înspre Dudley dorind să discute cu acesta, însă nu a mai apucat, deoarece a fost doborât din nou de către Chriss. După această scenă, coechipierii lui Rubio au sărit în sprijinul acestuia și au vrut să îl răzbune, fiind opriți cu greu de către oficialii clubului. Până la urmă, conflictul a fost aplanat, însă Dudley și Chriss au fost eliminați și cel mai probabil vor fi pedepsiți și de către conducerea lui Suns.

Jocul a continuat în cursul obișnuit, avantajul s-a mărit și mai tare și la finalul duelului, tabela arăta un avantaj de 28 de puncte în favoarea gazdelor. Dacă Phoenix Suns a avut doar trei jucători în double-digit, în schimb șase jucători de la Utah Jazz au reușit acest lucru. Aceștia sunt: Donovan Mitchell (23 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), Rudy Gobert (21 de puncte, 13 recuperări), Joe Ingles (17 puncte), Jae Crowder (15 puncte, 8 recuperări), Ricky Rubio (12 puncte, 5 recuperări, 11 pase decisive, 4 intercepții) și Dante Exum (10 puncte).

Astfel, Jazz a obținut a 8-a victorie consecutivă și a urcat pe locul al 7-lea, păstrând șanse mari de calificare în play-off. În schimb, problemele din cadrul echipei din Arizona au devenit tot mai evidente odată cu acest incident.

*foto: ksl.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate